Лайра ни потапя в „Кехлибареният далекоглед“

Стартират снимките на третия сезон на „Тъмните му материи“, разгръща се в осем епизода

Феновете на хитовата поредица „Тъмните му материи“ имат повод за наздравици! Причината – започнаха снимките на последната част от трилогията на писателя Филип Пулман - „Кехлибареният далекоглед“.

В новите епизоди на копродукция на HBO и BBC ще видим как Уил (Амир Уилсън) и Лайра (Дафне Кийн) пътуват през множество светове, за да се намерят и защитят един друг. Продукцията ще бъде заснета изцяло в студиата на Bad Wolf в Уелс и Англия.

„Кехлибареният далекоглед“ е най-предизвикателната за адаптиране към сериал от книгите на Филип Пулман, но с нашия творчески екип от световна класа в Кардиф това не е плашещо. Този сезон е едновременно епично приключение и история за любовта и истината. Сценарият на Джак, Франческа и Амелия улавя блясъка на световете на Филип, а и присъединяваме към любимия ни състав и някои изключителни, нови за поредицата таланти“, коментира основателят и изпълнителен продуцент на Bad Wolf Джейн Трантър.

„В момента, в който стартирахме първия сезон, имахме предвид и трите романа, за да знаем посоката, в която тръгваме. Всеки детайл и характер в това невероятно художествено произведение се анализира и обсъжда вече 4 години и това, че най-накрая ще пристигнем в многото светове на „Кехлибареният далекоглед“, е вълнуващо", допълва изпълнителният продуцент Дан Макъллок.

Припомняме, че в края на втори сезон видяхме лорд Азриел (Джеймс Макавой) да призовава ангелите да му помогнат да поведе войната срещу Небесното царство, докато г-жа Колтър (Рут Уилсън) отвлича дъщеря си Лайра, за да я отведе в „безопасност“ в техния собствен свят. Трети сезон започва със сцена, в която Лайра е в безсъзнание, след като е приспана от майка си с магия, а Уил продължава да я търси. Уил е проследен от двама ангели - Балтамос и Барух, които искат да го вербуват да се присъедини към лорд Азриел в бунта му срещу Властта и командир Огунве. Но Уил не е единственият, който търси Лайра - президент Макфейл продължава да следва мисията си да унищожи детето от пророчеството, използвайки помощта на най-отдадения си последовател - отец Гомес.

Междувременно оксфордският физик Мери Малоун достига до друг паралелен свят - този на Мулефа, странен животински вид, преживял катаклизъм. С множество нови светове, включително Страната на мъртвите, завръщащи се герои и странни нови същества от Мулефа и тайнствените Галивеспианци третият сезон ще доведе шедьовъра на Филип Пулман до визуалния му завършек.

Очаква се осемте епизода на сезон №3 да стигнат до зрителите през 2022 г.

Подобни статии