Летим за 10 евро по Коледа

Билети на цени, започващи от 10 евро, пуснаха авиокомпании за периода около Коледа и Нова година, показа проверка в платформите за самолетни билети.

Офертите са основно на нискотарифни авиокомпании, като цената е само за полет, без багаж. Така в момента може да се купи билет до Лондон само за 10 евро. Редица градове в Италия като Рим, Болоня, Венеция са още по-достъпни с цените в рамките на 10 -16 евро в посока. Тази на двупосочния е в зависимост от времето за връщане. Най-изгодни обаче са цените в началото на празничния месец декември. Така, ако посетите Венеция тогава, може да платите само 10 евро за полета в двете посоки, ако изберете например дати от 6 до 13 декември.
Десетки оферти на авиокомпании има и за пътуване до Лондон, където мерките за българи бяха облекчени. В момента има цени на билети в рамките на 10 евро, а шоуто с фойерверки, което се организира традиционно за Нова година, е незабравимо. В момента са такива цените на билетите и до редица дестинации в Испания, както и до столицата на Белгия.

Намаление

20% намаление от цените на храната на борда ще получат потребителите, които предварително си поръчат от менюто, при покупка на билет. Така ако бутилка вода струва 2 евро, при поръчка онлайн ще е с 40 евроцента по-евтина. Опцията се предоставя от нискотарифните авиолини, които не предлагат безплатно храна на борда. Така при резервацията за полета се предлага освен опциите за застраховки, но и такава за поръчка на меню за пътуването.

Дестинации

Междувременно от летищата в морските градове Варна и Бургас обявиха зимното си разписание, което ще продължи до края на март следващата година. От летище Варна през зимния сезон има планирани над 2500 полета до 20 дестинации в 12 държави - Австрия, Белгия, България, Германия, Израел, Нидерландия, Португалия, Русия, Турция и Обединеното кралство. Ежедневни полети ще има до София и Лондон, 5 пъти в седмицата. До Виена пък ще са понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя, 3 пъти в седмицата до Тел Авив и Истанбул, 2 пъти до Москва, а от декември ще стартира и връзката с Прага, която ще бъде обслужвана 2 пъти седмично, четвъртък и неделя.
Зимното разписание на летище Бургас влиза в сила с над 390 полета, планирани за този период. Летището ще обслужва редовни връзки до София, Лондон и Москва. Тази година за първи път авиокомпания GullivAir осъществява целогодишна връзка между столицата и Бургас. Полетите ще се изпълняват три пъти в седмицата - сряда, петък и неделя.

Подобни статии

 • Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и ще се радвам, ако развиваме заедно този потенциал. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и успешно сътрудничество с Вас в бъдеще. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си със Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, посланик на Обединените арабски емирства у нас, съобщиха от министерството.

  99
 • Министър Христо Проданов обеща нова визия за

  Министър Христо Проданов обеща нова визия за "духа на Дунав"

  Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове. Той каза това на среща в министерството с Пенчо Милков - кмет на община Русе, съобщиха от ведомството. На срещата се обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток.

  174