Левски с нов шеф от понеделник

Близнаците Цоневи и Краев подписаха нови договори

Снимка: lap.bg Шестмесечното предизвестие на Павел Колев изтече.

Името на новия изпълнителен директор на Левски ще стане ясно в понеделник. Той ще заема поста до 31 август, когато трябва да се проведе Общото събрание на акционерите.

Резервната дата, в случай че не се събере кворум, е 16 септември.
Това обяви досегашният шеф Павел Колев, чието шестмесечно предизвестие за напускане изтече. Той говори след съвместното заседание на Надзорния и Управителния съвет. „Очаква се аз да бъда отписан от Търговския регистър. В понеделник ще знаете името на временно изпълняващия длъжността. Той ще е един от членовете на УС. Това е решение до 31 август, когато ще се очаква да има промени в състава. Ако ме питате за лично мнение, Константин Баждеков е най-подготвеният. Аз поемам ангажимент да остана, да помагам до Общото събрание. Който и да е избраният от моите колеги, ще може да разчита на моето съдействие. Ще осъществим плавен преход“, обясни Колев.
Той е категоричен, че „сините“ ще излязат от тежката ситуация. „Най-важното е, че Левски го има. Истинско чудо е. Всички знаем на какво се дължи. Това е клуб, който има уникална идентичност и няма аналог в България. Най-важното е, че най-лошото е зад гърба ни. Не означава, че Левски ще започне да се бори за отличия, но след период на стабилизация ще се върне в челото на класирането. Клубът притежава неизчерпаем вътрешен ресурс, това му е най-голямото богатство“, каза още Колев, който беше изпълнителен директор две години и половина.
„Има разговори със спонсори, някои са вече конкретни. През последната година работихме в две посоки - търсихме инвеститор за клуба и две партньорства. Ако трябва да поставяме оценка на оперативното ръководство, тя не трябва да е повече от среден 3. Чисто административно Левски няма капацитет. Нямаме отдел, който да осъществява контактите с фирми и да търси адекватно сътрудничество. Благодаря на всички колеги, няма да ги изброявам поименно. Направихме доста презентации, доста ценови листи, които не бяха правени до този момент. Имаме вече и нови канали, апликация. Тръгнахме към дигитализация. Това е бъдещето на Левски“, обясни още шефът.
Той съобщи още, че Левски вече е започнал да се издължава на играчите. „Голяма част от заплатите на сегашните футболисти са изплатени, има още малко. Бивши треньори не влизат в тази графа. С тях тепърва ще се разговаря“.
Успешно приключиха и преговорите за нови договори на трима играчи – близнаците Борислав и Радослав Цоневи и Андриан Краев. Старите им изтекоха в началото на юли, но сега те се обвързаха с клуба за по още една година. И тримата водеха подготовка с Левски и играха в контролите до момента. Следващата проверка, която ще е последна преди старта на новия сезон, е в събота от 18:30 часа на „Герена“ срещу Етър.

 

Подобни статии