Лошото момче на шоубизнеса на 55 (СНИМКИ)

Cлaви Tpифoнoв (на дядо си Стойо) – от сергията с мартениците до първа политическа сила

Снимка: Булфото Лидер на сцената, той владее публиката, дори когато я гледа в черно през тъмните очила.

Социолозите се e*ават с него. Пророкуват, че партия „Има такъв народ“ ще е втора, а може и трета политическа сила. Каквото и да се случи на предстоящите избори, Слави Трифонов постигна своя личен триумф. Момчето, тръгнало от сергията с мартеници пред ЦУМ, натри носовете на политиците и им показа, че разстоянието от шоубизнеса до властта може да бъде взето с няколко скока.

На 18 октомври, когато празнува 55-ия си рожден ден, Слави Трифонов няма нужда да прави равносметка. Слави, на дядо си Стойо, е един много успял мъж. Дежурно сърдит и навъсен, но със самочувствие, което при това е с абсолютно покритие. Разликата с времето, когато е мръзнел пред сергията, за да предлага на минувачите преплетени конци за здраве, и сега е не само в къдравия перчем, с който се раздели церемониално и завинаги още при първите признаци на оплешивяване. Мистър Пропър в политиката, както го наричат някои опоненти, не може да изчисти наслоилата се с години мръсотия, но и няма такива амбиции. Важното е, че бе сложено началото на промяната. За всеки следващ герой, който ще се пробва да го измести, пътят ще е значително по-лесен.

 

Слабости

Има два неудобни въпроса, които не бива да се засягат пред него. Знам го от личен опит. В зората на демокрацията, по време на интервю с него го попитах как ще коментира израза, че неуспелите цигулари стават виолисти. Не очаквах такава реакция от човек, който всяка вечер разказва вицове, при това като съвършения комик. Виолистът Трифонов избухна, че вероятно имам познати музиканти, за да го питам това. Трябваше му време да се успокои, след като му казах, че аз самата съм завършила СМУ „Любомир Пипков“ с цигулка. Явно репликите, че е учиндолски възпитаник, го бяха жегнали по-дълбоко, отколкото показваше. Вторият въпрос беше свързан с „Мултигруп“. И там реакцията вече беше крайна. И въпреки че бях изгонена, а интервюто – преустановено, той е човек, достоен за уважение. Защото е постигнал всичко с цената на неимоверни усилия, изтощителен и дори убийствен режим. Музиката е школа. Учи на дисциплинираност. И дава по-дълбока сетивност и чувствителност на всичко, с което се занимаваш. А Слави Трифонов неведнъж през годините е доказвал, че е човек с нюх и талант.

 

Екип

Виден представител на зодия Везни, мнозина твърдят, че той има труден характер и е като ходещ снаряд, който всеки момент може да избухне. Но хората, които от години са в екипа му, не признават друг авторитет, обожават го и са склонни да му простят чепатия характер и избухливостта, защото е перфекционист. И се грижи за тях даже повече, отколкото за себе си. Правил е много жестове и добри дела, които не е афиширал. Много хора са му признателни.

Жълтите медии неведнъж са се опитвали да пробият в екипа му и да извадят някои от „срамните“ му тайни. Това няма как да се случи. Затова в повечето случаи жълтините за него са пълни измислици. Но не бива да им се сърди. Самият той неведнъж се е гаврил с политици и публични личности по непростим начин в шоуто си.

Трифонов пази ревниво личния си живот в тайна и никой не знае дали този сърдит мъж не таи болка в сърцето си, че така и не се задоми, въпреки че винаги е бил един от най-желаните ергени. Всъщност нежеланието да отстъпи на евентуалните коалиционни партньори на „Има такъв народ“ е същото като с брака, където понякога се налага да се правят допустими компромиси. Слави Трифонов обаче не може да превъзмогне егото си и затова е обречен на самота.

 

Кръвни братя

По-младите фенове на шоумена Трифонов, готови да напълнят стадиона, за да чуят ретро хитове като „... и ще си паднала“, „Едно ферари с цвят червен“ и др., нямат спомени за кръвния му брат. Нищо не им говори и споменаването на групировката ВИС. В зората на демокрацията Слави Трифонов беше като бард на трибуквената групировка. Неведнъж е зарязвал плановете си, за да пее на рождения ден или частното празненство на някой от главатарите на групировката (лично съм присъствала на такива купони). Легенда гласи, че убитият бос Георги Илиев му е бил кръвен брат, а дружбата им била скрепена с тайния ритуал на Слънчака. Дори това да е измислица, тя сложи нюанс в образа на лошото момче, който той определено си харесва. Като се започне от тъмните очила, мафиотския стил на живот с охрана и джипове и всички останали екстри. Факт е обаче, че този лош имидж е броня, зад която неведнъж се е скривал един човек с ранима душа. И точно това е тайната, която боецът Трифонов не иска да излага на показ. Предпочита да излъчва твърдост и сила във всяка една ситуация, каквото и да му коства това.

Подобни статии