Любен Дилов-син остроумничи по адрес на председателя на парламента

Пусна пост във Фейсбук, в който упреква младия човек, че е... млад

Опит за остроумие прояви неуспелият да стане министър на туризма от ГЕРБ сценарист и писател Любен Дилов-син. Опитът за остроумие за възрастта на новия председател на парламента звучи по следния начин:

Изборът на младеж за председател на парламента е малко озадачаващ. Сигурен съм, че младостта трябва да се поощрява и насърчава. Искрено се радвам на многото нови млади лица в Събранието. Но не съм сигурен, че точно позицията председател на парламента се нуждае от младежко дръзновение. Аз не знам нищо за този младеж. Много малко са и публично известните за него неща. Предполагам, че 99% от колегите ми знаят точно толкова, колкото и аз. Знам само, че когато България тръгна към Европейския съюз, той най-вероятно е смятал, че Рафаело, Донатело и Леонардо са костенурки...Поради възрастта си, не поради неосведоменост. Нямам никаква информация за професионалните му качества - може да са изключителни, но постът изисква и известен житейски опит. Парламентът е място на чести и остри сблъсъци (по-добре там, отколкото по улиците), на лобизъм, хитрувания, безцеремонни и ежедневни политически подлости. Към това да добавим и един президент, който съвсем скоро ще припознае парламента като своя следващ, след Борисов, основен враг. Радев вече успя да смачка две парламентарни коалиции и направо да изтрие трета... Успя да посее у огромна част от населението трайно отрицателно отношение към парламентарните партии (не без тяхното активно съучастие, разбира се). Как един малко над 30 годишен младеж ще се справи и опази парламентаризма? Дано успее!

По-любопитни са коментарите под поста на Дилов-син, в които се подчертават "опита" и "биографиите" на някои представители на ГЕРБ, стигнали по неведоми пътища до властта. Ето и част от коментарите:

 • Добре , че ПКП имаше опит и "биография"...
 • Защо? Бойко Борисов е бил едва на 30 г. когато е решил да остане твърдо член на БКП и да напусне системата на МВР/ в противопожарната ѝ част/. Младежко дръзновение му се вика…
 • Стартирате политическия сезон също толкова жалко, колкото е жалка политическата Ви кариера.
  Промяната няма да дойде от хората, които 30 години бяхте свидетели на разграбването на държавата, а накрая припознахте част от участниците в този процес като свои съмишленици.
  Направете път на младите, видяхме Ви на какво сте способни.
  Честно да Ви кажа, яд ме е, че сте ерудит и въпреки това подкрепяте политици и политики, които интелигентните българи ненавиждат. Все пак никога не е късно да станеш за резил.
 • Ами да се надяваме, че ще притежава поне малко от качествато на Александър Велики, или на Мехмед Завоевателя. И двамата са били на 27, единият превзема половината свят, а другият, Константинопол.
 • Левски е обесен на 35г., Ботев е убит на 28г., Панайот Волов на 26г.! Смешно е да се смята, че на 34г. човек е прекалено млад за да бъде на подобен пост! Бъдещето е на младите! Спасението, също!
 • По-добре младеж, отколкото леля
 • Това че герб не го познават може да е само хубаво!
 • Трябва да признаеш, че Караянчева не беше най-ловкият жонгльор със сложни парламентарни ситуации и все пак беше председател. Колкото да дари килимите тук-там
 • Я си плувай с дъртите акули, че там най-добре се чувстваш!
 • По-млад може да означава и по-малко обвързаности, с които да го шантажират!
 • Като гледам, политическият опит в България води основно до още повече корупция, непотизъм, безочие, потъпкване на демокрацията, и то основно от партиите с най-много управленски опит - ДПС, ГЕРБ и БСП, ВМРО, разни партиидиоти… пардон, патриоти. В последните 10 години особено от първите две. Така че смятам коментара Ви относно възрастта на новия председател на НС най-малкото за неподходящ, да не кажем злобен и абсолютно ненужен. Всеки да си гледа в неговата политическа паница, особено като се замислим колко гнили сделки и кал има в паницата на ГЕРБ.
 • Като бях по млад и аз Ви смятах за капацитет. Е, сам с действията си и подкрепата към политическа партия ГЕР, доказахте, че сте само сладкодумец. Дано да се намери личност която да седи твърдо зад решенията си и да носи Отговорност, че на Вас все някой Ви е виновен.
 • Цял пост за това защо младите са млади ...това не е проблем, а възможност ....по-голяма възможност от съвкупните такива на Цецка Цачева. Въобще не мога да разбера, как хората дали имиджа си на ГЕРБ изобщо намират сили да пишат нещо за другите

Подобни статии