Любовта не е за показ

Нежните думи и милувките не са за обществена употреба

Цуциии... миличко! Картофчо, котенце, пиперчо... Цункам, те джуджиии. Слънчице мое, искаш ли сладолед. Злато, от кои спагети да взема? Пиленце, айде, чакам те.

Честно да ви кажа, повдига ми се от всичко това. Нежни думички, извадени от каталога с чалга песни на Преси, Джеси и Джукеси. Намирам го сладникаво, лигаво, лицемерно и аааадски досадно за околните. Няма лошо в нежните прякори. Но вкъщи. Или навън, но тихо, деликатно.

Сигурно сте ги виждали – тийнейджъри, които се лигавят като в софт порно в градския транспорт, по парковете, в кафенето. И оставят след себе си мазна лигава слуз. Красивата им любов е като смачкана салфетка, нацапана с червило.

Не са само тийнейджърите. Онзи ден на спирката две побелели-посивели сипаничави същества ми развалиха вечерята. То мляскане, то лигавене. „Молявижтеколкосеобичаме!“

Гнус! Бих избягал на цял километър, но трябваше да изтърпя слюнчестите им „нежности“ на сушина под спирката. Защото валеше проливен софийски дъжд.

Не ме разбирайте погрешно, аз не съм против любовта. Аз съм горещ привърженик на любовта, тъй да се каже. Но смятам, че тя е нещо, което засяга двама души. Мляс-мляс, цун-цун и „миличко“ на публични места си е чиста проба позьорщина.

На кой му пука за вашата любов? И аз обичам, но не навирам любовта си в лицата ви, подправена с плюнки и сладникави думички. Кому е нужно да пускате статуси във Фейсбук с виенско кафе и френски кроасанчета с дълбокомислени обяснения като „Обичам те, бебчо, ти ме караш да се смея/искам всеки ден с(ъс) тебе да живея“? Каква демонстративна и натрапчива отврат!

Провесете транспарант през Моста на влюбените „Ани, обичам те“. Направете серенада на работното й място. И непременно, непременно й подарете розовото плюшено зайче пред колежките. Пуснете снимките от „събитието“ във Фейса. И бройте лайкванията за вашата неземна, истинска и единствена любов... Какъв човек сте, ако правите, или ако харесвате всичко това? Вие сте глупак. От тези глупаци, които при първия скандал ще изтрият съвместните снимки от Мрежата и ще мятате дрехите на партньора си от балкона. Защото вие искате публичност – и в любовта, и в раздялата.

Очевидно е, че хората, които дават публичност на любовта си, имат някакъв психологически проблем. Може би обичта на любимата/любимия не им достига, та искат и любовта на социума. И това е донякъде разбираемо. Но ако искате обществото да се възхити на вашата любов, докажете я. Докажете я на вашия любим човек. А на не мен! Аз само чакам автобуса и се крия на сухо от дъжда.

Подобни статии