Луфтханза прибавя 30 нови дестинации към мрежата си от маршрути след пандемията

Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) планира да прибави 30 нови дестинации, за да възстанови мрежата си от маршрути, след като пандемията я принуди да спре десетки полети в продължение на месеци през 2020 и 2021 година, предаде ДПА.

Луфтханза ще разчита предимно на централата си във Франкфурт и от септември оттам ще обслужва пряко 150 дестинации, посочи авиопревозвачът. Това представлява увеличение с 30 маршрута от началото на пандемията, което отразява голямото потребителско търсене на пътувания след локдауните по света.

По-специално Луфтханза прибавя към разписанията си във Франкфурт много дестинации на къси и средни разстояния, за които има по-силно търсене от страна на туристите.

Групата Луфтханза, която обединява освен едноименната компания и Юроуингс (Eurowings), Сюис (Swiss), Брасълс еърлайнс (Brussels Airlines) и Остриън еърлайнс (Austrian Airlines), уточни, че ще възстанови едва 88 процента от маршрутите на другите си авиокомпании.

Според Европейската агенция за контрол на въздушното движение Евроконтрол (Eurocontrol) Луфтханза е изпълнявала средно 822 полета на ден през седмицата до 22 август, което е около 46 процента по-малко в сравнение със същата седмица през 2019 година.

Самолетите на Бритиш еъруейз (British Airways) са летели доста по-малко, със спад от 64 на сто, а Турските авиолинии (Turkish Airlines) не успява да достигне предкризисното си равнище само с 10 на сто, като изпълнява по 1333 полета на ден.

Общо въздушният трафик в цяла Европа е достигнал над 24 600 полета на ден през изминалата седмица, което е около 70 на сто от равнището през 2019 година.

Подобни статии