Люис Хамилтън намалил заплатата си с 10 милиона долара

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън дълго отлагаше подписването на новия си договор с „Мерцедес“ преди началото на сезон 2021 в престижната автомобилна надпревара.

Британецът все пак удължи престоя си в отбора, макар и само за един сезон, а по-любопитното е, че е намалил заплатата си с цели $10 милиона. Пилотът, който изравни легендарния Михаел Шумахер по брой спечелени титли във Формула 1, а сега преследва осма рекордна, е направил сериозен компромис при преговорите с „Мерцедес“. Той прибираше по $40 милиона до миналата година, но сега ситуацията е различна и той ще вземе $30 милиона за сезон 2021.

Той не е единственият световен шампион, който ще получава по-малко заплащане. Себастиан Фетел, който смени „Ферари“ с „Астън Мартин“, се е съгласил да редуцира заплатата си наполовина спрямо предишния си договор, пише corner.dir.bg.

Следващият кръг от календара на Формула 1 тази година е в неделя, 18 април, когато ще се проведе състезанието за Голяма награда на Емилия-Романя в Италия.

Подобни статии