Магията и науката – пътят е общ

Телепатия, ясновидство, психокинеза? Не вярвате в тези неща? Но науката казва, че съществуват.

Чакайте малко, всички тези неща не са ли плод на въображението? На пожелателното мислене? Не и според Дийн Радин, който е работил по секретната американска програма за шпионаж посредством пси-способности, известна като „Старгейт“. Радин е посветил 40 години от живота си на провеждането на контролирани експерименти, които доказват, че мислите са материални, че можем да доловим от разстояние емоциите и намеренията на другите, че интуицията притежава далеч по-голяма сила, отколкото сме предполагали. Тези спящи в нас способности могат да направят живота ни несравнимо по-интересен и по-пълноценен.

Дийн Радин започва с кратка история на магията през вековете (макар че онова, което преди 2000 години предците ни са наричали магия, днес е научен факт) и преглед на научните доказателства за съществуването на магията и няколко прости, но ефективни магични техники. Същината на „Реална магия“ (издателство „Бард“) са множество научни експерименти в областта на пси-явленията, а на финала Радин обяснява защо магията ще играе ключова роля в бъдещото развитие на науката.

Подобни статии

 • Украинският еквивалент на „Под игото“

  Украинският еквивалент на „Под игото“

  Стотици издания в Украйна, преводи на повече от 20 езика, общ тираж от над 5 млн. екземпляра и три киноекранизации, последната от които – холивудска, в навечерието на Ковид-пандемията. С тези представителни цифри на книжния пазар разцъфтя историческият роман „Захар Беркут“ – ново попълнение на престижната поредица „Световна класика“ на издателство Персей, отличена с награда „Златен лъв“ за издателски проект с най-голяма обществена значимост.

  86
 • Нова марка в Канада отдава почит към писателката Маргарет Атууд

  Нова марка в Канада отдава почит към писателката Маргарет Атууд

  Канадските пощи представиха нова марка по случай 60-годишната кариера на световноизвестната канадска писателка Маргарет Атууд, прочута с романа си "Историята на прислужницата", предаде Франс прес.

  154
 • В скандалния роман на Сара Г. Фордън: Убиват Гучи пред портиера му

  В скандалния роман на Сара Г. Фордън: Убиват Гучи пред портиера му

  Когато на 27 март 1995 г. Маурицио е покосен от неизвестен убиец, най-логичният заподозрян е неговата бивша съпруга Патриция Реджани Мартинели, прочула се в медиите с прозвището Черната вдовица. Но дали зад едно от най-известните поръчкови убийства на века не се крие по-различен мотив? Сара Г. Фордън се впуска в щателно проучване на различни документи, за да създаде изящно написан и страховит портрет на една легенда, чието име все още се смята за еталон на класа и стил.

  93