Мая Манолова: Фандъкова и ГЕРБ ще оставят близо милион столичани без парно и топла вода

Без комплексно разрешително Топлофикация София няма право да работи. Това означава, че 405 000 домакинства или близо един милион столичани е останат без парно и топла вода за следващия отоплителен сезон. Това заяви председателката на ИБГНИ Мая Манолова в НС.

По думите й това разрешително не е подновено вече 1 месец. Манолова задала въпроси, но нямало реакции от столичния кмет или ръководството на Топлофикация. Според нея те знаели за това изтичане, но си затворили очите.

„Въпросът е дали Фандъкова и ГЕРБ залагат политическа мина в предстоящата кампания, защото със сигурност залагат икономическа за столичани, които ще останат без парно и топла вода от 1 октомври“, заяви тя. Манолова посочи, че ще искат да бъдат изслушвани Фандъкова, председателя на СОС Герджиков и на изпълнителния директор на Топлофикация София.

По думите й задълженията на Топлофикация са над 1 млрд. лв. Възнагражденията, които си раздават надзорния и управителния съвет само за 2020г. са 293 хил. лв. Тя коментира и политическата ситуация, като заяви, че третия мандата бил възможен, само ако имало разбирателство от формациите на протеста преди той да бъде връчен.

Подобни статии