Мая Манолова: Мутрите са добре окопани по всички етажи на властта

С „Ние идваме!” искаме да кажем, че всеки опит за подмяна ще ни изведе обратно на площада”

Смяната на ВСС и оставката на главния прокурор са теми, които са на дневен ред. Това заяви пред Нова телевизия шефът на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова.

"Част от идеите зад които стоят от „Има такъв народ” не са на дневен ред към този момент. Ние сме единни по отношение на необходимостта от законодателни промени в правосъдието. Можем да започнем и с такива, които да дадат възможност този състав на ВСС да бъде сменен. Те ритуално се самоубиха с решението си", каза тя, визирайки решението на ВСС да не разглежда искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, внесено от правосъдния министър Янаки Стоилов, след сигнал на МВР-шефът Бойко Рашков.

„Ние възприехме призива на президента „Мутри вън!”, като слоган и наименование на нашата коалиция. Сега видяхме, че мутрите са добре окопани по всички етажи на властта. Това е процес и с „Ние идваме!” искаме да кажем, че всеки опит за подмяна ще ни изведе обратно на площада”. Това заяви в студиото на NOVA лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!” Мая Манолова. „Ние няма да правим компромиси с желанията и надеждите на хората”, каза още тя. „В качеството си на омбудсман аз съм работила много с екипа на Слави Трифонов. Подкрепихме и заедно каузата на майките на деца с увреждания. Ние си имаме доверие и не се познаваме от вчера”, добави тя.

Подобни статии