Мая Манолова: Не целим и не договаряме постове

Снимка: БГНЕС Мая Манолова

Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта. Отговорността и правото са на първата политическа сила - "Има такъв народ". Това каза Мая Манолова от парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" в първото заседание на 46-ото народно събрание.

Готови сме за разговори с "Има такъв народ" и "Демократична България" за подкрепа на правителство, което да е посветено на дневния ред на българските граждани, посочи Манолова. По думите й главната задача в това Народно събрание е да се изпълни волята на българските граждани - да живеят в богата, просперираща правова държава.
"Ние идваме за да изгоним мутрите. Трябва да променим законите, така че мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо кой е на власт", заяви Манолова.

Подобни статии

 • Президентът Радев от Брюксел: Скъпата енергия е общоевропейски проблем

  Президентът Радев от Брюксел: Скъпата енергия е общоевропейски проблем

  „Основната тема днес е енергийната криза в Европа и стремителното поскъпване на електрическата енергия и природния газ. Проблемът е общоевропейски и ние трябва да търсим координирани действия на ниво ЕС, за да защитим гражданите и бизнеса”. Това заяви в Брюксел президентът Румен Радев, който пристигна за участие в провеждащия се там Европейски съвет.

  70
 • Премиерът Стефан Янев: Мога да нося политическа отговорност

  Премиерът Стефан Янев: Мога да нося политическа отговорност

  "Склонен съм да понеса отговорността, както и всички от служебния кабинет. Въпросът е дали ние заедно като общество може да носим отговорност за своето настояще и бъдеще". Това обяви служебният премиер Стефан Янев по повод въвеждането на новите мерки срещу разпространението на коронавируса.

  76
 • Президентът Румен Радев: Надявам се кабинетът да ни преведе през тежката криза

  Президентът Румен Радев: Надявам се кабинетът да ни преведе през тежката криза

  "Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.

  90