Мая Манолова предаде на Бойко Рашков доказателства за подслушване

Лидерът на гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Манолова предаде на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков документи, които по думите ѝ свидетелстват за подслушване със специални разузнавателни средства на офиса и на активисти на организацията, съобщи БНР.

„Министърът ни увери, че проверките на специалните служби, които прилагат специални разузнавателни средства, текат и продължават в момента. В хода на тези проверки още веднъж ще бъде проверена достоверността на документите, които ние предадохме и в най-скоро време министърът обяви, че ще оповести резултатите от тези проверки за подслушвани лица от протестите и за политически опоненти на Борисов и неговото правителство“, коментира Манолова след продължилата повече от час среща.

Към документите за подслушването са прибавени и сигнали за купуване на гласове по време на предишните парламентарни избори в Софийска област със съдействието на органи на МВР, за упражнен натиск от областен управител за спечелване на обществена поръчка за ремонт в болницата във Враца и за заплаха за опит за убийство на кметицата на с. Славовица, която тази нощ е пресякла опит за разтоварване на боклук в нерегламентирано сметище.

Манолова определи посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши като ясен знак, че европейските институции са разтревожени от нивото на корупция в България. По нейна информация Кьовеши ще се включи в протеста пред Съдебната палата тази вечер:

„Вече е време и Европа да се разтревожи от зависимостите в България, от нивото на корупция, от корумпираните лица по най-високите етажи на властта, от приятелските кръгове на избрани фирми, които използват не само национален, но и европейски ресурс. Крайно време беше и европейска институция да прогледне за корупцията в България. Кьовеши е първа, сигурна съм, че след нея ще има и други“.

Подобни статии

 • Убиецът Джок Полфрийман: Парите са по-важни от всичко

  Убиецът Джок Полфрийман: Парите са по-важни от всичко

  "Семейство Монови трябва да реши или да вземе парите и да спре да лъже, че не съм им плащал, или да не взима парите. Но мисля, че всички знаем, че парите са по-важни от всичко". С този пост във Фейсбук отбеляза "победата" си убиецът Джок Полфрийман.

  211
 • Нередовна пътничка захапа контрольорка в София, последваха взаимни обвинения

  Нередовна пътничка захапа контрольорка в София, последваха взаимни обвинения

  Клип с агресия на автобусна спирка в София бе показан по Нова телевизия. Негов автор е Пламен Самуилов, който минавал оттам и видял как контрольорка бута нередовна пътничка в опит да я задържи, докато пристигне полицията. Жената призовава свидетеля да я снима и да пусне клипа в интернет, а той го изпраща на Нова телевизия, откъдето веднага реагират. На видеото се вижда как контрольорката я е затиснала, а пътничката, която се опитва да се измъкне от хватката. Ухапаната контрольорка пък възнамерява да си потърси правата в съда.

  207