Малайзиец продава хартиени имитации на ваксини за почитане на мъртвите

Малайзиец продава хартиени имитации на ваксини за почитане на мъртвите, които станаха много търсени за религиозния Фестивал на гладните призраци, съобщи Ройтерс.

На този фестивал будистите и таоистите в Югоизточна Азия предлагат храна на духовете на мъртвите, които според тях се връщат на земята през седмия месец от китайския лунен календар. Освен това хората палят тамян и предлагат в дар изработени от хартия предмети, които покойниците им биха харесали.

Кутийката със спринцовка и две ампули ваксина от хартия са сред най-продаваните дарове в магазина на Реймънд Шиех Сиов Леонг в гр. Джохор Бару.

"Положението с Ковид-19 в страната ни е доста сериозно и много хора починаха, преди да бъдат ваксинирани. Надявам се този продукт да им помогне да изпълнят предсмъртното си желание" - каза Шиех.

Шиех е започнал да прави хартиените комплекти за ваксиниране в началото на август - по 30 до 50 на ден. Поръчките продължават да пристигат и се налага да работи извънредно.

Малайзия е сред държавите с най-много заразени и починали от Ковид-19 в Югоизтоочна Азия. Около 57 процента от населението е получило поне една доза ваксина.

Макаар и повечето хора в Малайзия да са мюсюлмани, около 20 процента са будисти.

Подобни статии