Малко над 30% от учителите и около 2% от учениците са ваксинирани

„Малко над 30% от учителите са ваксинирани и малко над 20% са преболедували COVID-19". Изявлението на министъра на образованието Николай Денков са цитирани на фейсбук страницата на МОН. По думите му при учениците този процент е още по-нисък – едва около 2% са ваксинираните.

"Не се справихме с ваксинирането на учители, защото има недоверие в обществото. Това е очевидно за всеки. Направихме кампания, аз самият винаги призовавам всички да се ваксинират, но за съжаление има хора, които говорят други неща", казва Денков по повод ваксинационната кампания в образованието.
За децата той коментира, че родителите трябва да ги убедят да се ваксинират, защото това е за тяхно добро.

Подобни статии

 • Големите ученици ще са без маски само след препоръка от лекар

  Големите ученици ще са без маски само след препоръка от лекар

  Учениците от 5-и до 12-и клас могат да бъдат без маски могат да не носят маски в училищата само след становище от лекар, че носенето ѝ би попречило на заболяването му. Детето трябва да бъде в клас щом то и родителите му искат това, обясни образователният министър акад. Николай Денков по време на парламентарен контрол в отговор на въпрос на Цончо Ганев от ПП "Възраждане".

  103
 • Кадри от социалните услуги масово напускат системата и отиват в образованието, предупреди експерт

  Кадри от социалните услуги масово напускат системата и отиват в образованието, предупреди експерт

  Основните проблеми пред социалните услуги в България са свързани с недостатъчно добрия финансов стандарт за издръжка, поскъпването на цените и изтичането на човешки ресурс от системата. Това заяви Мария Недялкова, директор на център в Ловеч за младежи с различни затруднения на конференцията "Български гласове за Европа: социални проблеми и възможности за решаването им", която се провежда в пресклуба на Българската телеграфна агенция в Пазарджик. Това е петата дискусия, организирана от Агенцията, в рамките на инициативата на БТА "Български гласове за Европа", в партньорство с Европейския парламент.

  97