Мария Габриел: С "Еразъм" ще повишим мобилността

Целта ни е да направим програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ по-приобщаващи и да улесним мобилността. Това е заявила еврокомисарят Мария Габриел по време дискусия в рамките на Съвета на министрите на държавите членки, отговарящи за младежта.

Именно на нея обсъдили програмите Еразъм+ и „Европейски корпус за солидарност“, както и насърчаването на демократичната ангажираност сред младежите.

Габриел поясни, че през последните месеци предложили гъвкави алтернативни решения чрез програмите Еразъм+ и „Европейския корпус за солидарност“.

Един пример бил смесената мобилност.

Участниците могат да започнат своята мобилност виртуално и след това да продължат с физическа мобилност.

"Идеята обаче не е да заменим напълно физическата мобилност, която остава едно уникално и незаменимо преживяване. Целта ни е да направим програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“ по-приобщаващи и да улесним мобилността", казва Габриел.

Тя напомня и неотдавнашното споразумение, което постигнали, за допълнителни 2,2 млрд. евро към програма Еразъм+, което ще допринесе за допълнителни възможности в подкрепа на младите хора, като инициативата „Зелен Еразъм+“, която стартират догодина.

"С нея ще ангажираме младите хора в проекти, които допринасят за борбата с климатичните промени. Така те ще могат да придобият нови умения, да споделят своите идеи и да се развиват.
С екипа ми продължаваме за работим за осигуряване на възможно най-гъвкав и приобщаващ подход при подкрепата за младите хора с програмите Еразъм+, „Европейския корпус за солидарност“, за да се справим с настоящите предизвикателства и осигурим още по-добри възможности.", завършва Габриел.

Подобни статии