Маскирани взеха на прицел Валери Дебелия

Четирима маскирани взеха на мушката известния в близкото минало като хазартен бос във Врачанско Валери Тодоров, популярен с прозвището си Дебелия.

Опитът за покушение е извършен към 19,30 часа във вторник на централната улица „Димитраки Хаджитошин“, съвсем близо до областната дирекция на МВР. Валери Дебелия, който живее на същата улица, се прибирал в дома си заедно с гарда си Бетино Георгиев. На около 50 метра от къщата му от лек автомобил „Мазда“ с монтанска регистрация слезли маскираните, които го улучили с тейзър и се опитали да го задържат. Охранителят обаче се намесил, като започнал да стреля със законния си пистолет. Това изплашило нападателите, които се разбягали в различни посоки.
Сигнал за нападението е подал Валери Дебелия на спешния телефон 112. Той обяснил, че докато вървял с бодигарда си, е улучен с електрошоков уред. Веднага към мястото били изпратени полицейски екипи и линейка. Наложило се Тодоров да бъде откаран в местната болница. Там му е оказана първа помощ и е освободен, съобщиха от областната дирекция на МВР.
Разследващите вече работят по няколко версии. Според една от тях причина за нападението може да са неуредени сметки с негови бивши съратници в хазартния бизнес.
Миналото на Валери Тодоров е свързано с една от силовите групировки през 90-те. Има присъда за опит за изнудване.

Подобни статии