Медиците от "Пирогов" прекратяват протеста

Медиците от Пирогов прекратяват протестните си действия. Това става ясно от официално съобщение от синдикалните организации към УМБАЛСМ "Пирогов". Посочва се,че до решението е стигнато след вчерашната среща в министерството на здравеопазването в присъствието на Български лекарски съюз.

От синдиката припомнят, че след дебат вчера страните са стигнали до 4 извода. Първият е, че изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение.. Вторият е, че установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи. Третият е, че ръководството на МЗ има доверие и продължава да има доверие към лекарите и целия медицински персонал на УМБАЛСМ ”Пирогов”. Четвъртият е, че страните са се обедили около факта,че е необходима здравна реформа, с която да се намали възможността в бъдеще да има такива недоразумения.

След изказаните становища между страните, взели участие в дебатите Синдикатите към болницата смятат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и затова е неуместно участието в протестни действия". От ръководството на болницата също изпратиха съобщение до медиите, което гласи, че след състояла се вчера среща, ръководството на УМБАЛСМ "Пирогов” ЕАД е ьзело решение за прекратяване на протестните действия.

Подобни статии