Международен уебинар за математическо моделиране, свързано с пандемии

Международният център по математически науки към Института по математика и информатика на Българската академия на науките ще сподели информация в уебинар на тема "Математическо моделиране на пандемии, COVID-19 и на социалните последствия в Америка". Това съобщава порталът за наука на Министерството на образованието и науката.

Уебинарът ще е с лекторите д-р Хулио Френк - президент на университета в Маями, и д-р Саймън Левин - директор на Центъра за биокомплексност в Принстънския университет.
Организатор на уебинара е Институтът за математически науки на Американския университет в Маями. Събитието ще се състои днес от 16.00 часа, българско време.

Подобни статии

  • Учени от БАН изобретиха робот за дезинфекция

    Учени от БАН изобретиха робот за дезинфекция

    Учени от Института по роботика на БАН създадоха робот за дезинфекция на помещения, който може да бъде използван за предотвратяване на разпространението на COVID-19, съобщават от академията. Иновацията е приложима за автоматизирано биологично обеззаразяване на домашни и здравни помещения, детски градини и училища, както и на всички подови повърхности, заразени с многорезистентни бактерии и супербактерии, гъбички, спори и вируси.

    89