Международна фирма за киберзащита ще има дейта център в София

Снимка: TechNews

Мобилният оператор A1 България и компанията Acronis обявиха партньорство за работата на Acronis Cloud Data Center в София, съобщиха от мобилния оператор.

Фирмата за киберзащитата Acronis е избрала центъра за данни на А1 за колокиране на най-новия от своите 111 облачни дейта центрове по света, пише в съобщението.

Платформата Acronis Cloud Infrastructure предоставя достъп на доставчиците на услуги до пълен набор от решения за бекъп и киберзащита. Бизнес клиентите на А1 ще могат да се възползват от услугата A1 Cyber Backup - решение, което интегрира бекъп на данни, устройства и приложения, бързото им възстановяване в случай на инцидент, A1 базирана защита от криптовируси и опасен софтуер, и инструменти за отдалечено управление в едно.

Acronis избра А1 Data Center за локация на своя облачен дейта център за региона на Източна Европа поради отличната му геолокация и репутацията на A1 България като доверен партньор и водещ доставчик на телекомуникационни и ICT услуги в страната, пише още в съобщението.

Подобни статии