Мейнстриймът на Прокопиев лъже, Ел Чапо маже в офанзива срещу враговете си, начело с Делян Пеевски

Държавата се тресе от невиждани скандали за корупция и лобизъм с президентски секретари и обвиняем бизнесмен в главната роля, арестите следват един след друг, но за олигарсите и мейнстриймът им приоритетите очаквано са други. Да хвърлят димки за отвличане на вниманието.

Очаквано, защото гущерът на задкулисието и опашката му от медии са пряко засегнати от случващото се, тъй като изкарва наяве паралелната държава, построена от същите тези олигарси на (зад) гърба на обществото ни, за да го ограбва вече в продължение на години. Така насред днешния ден, в който дотук бяха закопчани трима души – секретарят по отбраната на Радев – Илия Милушев, по правните въпроси - Пламен Узунов и другарят на втория по есемес комуникация за висящи съдебни дела и посланически назначения Пламен Бобоков, и олигарсите, и медиите им запретнаха ръкави, включиха на макс пералнята за мръсни съвести и започнаха да заливат цялото общество с опорни точки с една единствена цел – да хвърлят прах в очите му. В отчаян опит да прикрият истината за случващото се. А истината е, че у нас държавността най-сетне започна да си връща териториите, откраднати й от задкулисието.

На този фон, пак очаквано, първи тон за поредното хвърляне на димки зададе не друг, а ужилилият хазната със 700 млн. лева и духнал в чужбина хазартен бос Васил Божков, познат още като българския Ел Чапо. Защо ли? Нека само припомним, че е подведен под отговорност по 18 обвинения от целия Наказателен кодекс, в това число и за поръчителство на убийства, а току що бяха арестувани трима души, чрез които е организирал проследяването на всички магистрати, занимаващи се с делата срещу него, в това число и на семействата им и на децата им (?!). Та този „честен“ по сицилиански бизнесмен, поредният в редицата от задкулисни босове и олигарси, умиращи да се изкарват за жертва на държавен произвол, веднага щом държавата най-сетне им е поискала сметка за престъпленията им, подгря още в зори мейнстрийма на другарите си олигарси-издатели начело с подсъдимия разградски бос Иво Прокопиев. Като пусна нова димка във Фейсбук, в която претопля стари опорки.

При това не само вече лансирани от болтчетата и гайките в машината за манипулации на задкулисието, но и вече опровергани от фактите.

Наглостта обаче граници не признава и съответно Ел Чапо пусна опорките на режим „рециклиране“, за да атакува враговете си – и своите, и на другарите си от обединения олигархичен фронт.
Сами можете да се досетите кой е в списъка – всички, пречещи на задкулисието да си върти далаверите и да продължава да ограбва обществото ни. Така, освен срещу правосъдния министър и главния прокурор, димките, пуснати от Божков, са насочени и срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. В отчаяната си акция за заблуда на противника, сиреч обществото, обаче Ел Чапо допуска сериозен гаф, като сам осветява връзките си с уж независимия „Антикорупционен фонд“, съставен изцяло от кадри, обслужващи задкулисието у нас.  В поста си той настоява правосъдният министър да направи анализ на твърденията на забегналия в чужбина асансьорен крал Илия Златанов, казани пред камерата на въпросното НПО, че Пеевски искал бизнеса му „за да участва в подмяната на старите асансьори в страната, защото се очакват от ЕС около 4 млрд. евро за целта“. Твърдения, които не само не отговарят на каквито и да било критерии за истина и не са подкрепени от каквито и да било факти, но дори само преди ден бяха опровергани като лъжа.

Какво премълчава в поста си Божков? Първо – че самият Златанов преразказва чужди думи пред камерата без да дава каквито и да било факти, които да ги подкрепят. Не само – в целия асансьорен бранш нямат и хал хабер от понятие за каквито и да било милиарди, очаквани от ЕС, камо ли за 4 милиарда. А що се отнася доколко изобщо може да се има доверие на твърденията на Златанов, фактите са следните – само преди ден, при акция на прокуратурата в дома на забегналия в Амстердам асансьорен крал, бяха открити златните монети, които той твърдеше, че са му откраднати от държавното обвинение (виж тук). Толкова за лъжите, лансирани и от „Антикорупционния фонд“, чийто разследвания се правят от бившия кадър на Прокопиев и експродавач на презервативи и сексиграчки Николай Стайков. Както и за клеветите, пробутвани от „Фейсбук“ и като опорни точки през мейли от менторите му олигарси.

Както добре знаем обаче фактите и истината далеч не са приоритет за мейнстрийма на задкулисието. Та, пак съвсем очаквано, сайтът „Фрогнюз“, функциониращ като пресцентър на друг олигарх-беглец – Цветан Василев, абсолютно безкритично публикува поста на Божков. При това – дума по дума. Да не стане грешка. А докато интернет страницата на финансирания от  Василев агент „Академик“ препираше опорките, пуснати от Ел Чапо, друг фамозен сайт – пряко свързаното с Прокопиев интернет издание „Медиапул“ на вечната говорителка на Костов Стояна Георгиева пусна друга доза опорки. Явно спуснати й от самия подсъдим разградски олигарх.

Според манипулацията, лансирана от „Медиапул“, арестите  и обиските на „Дондуков“2 били заради….вчерашното изявление на държавния глава за покъртителната инвазия по вода на бившия правосъден министър и настоящ сламен лидер на конци начело на пряко свързаната с Прокопиев олигархична формация „Да, България“ – Христо Иванов.

Не намирате връзка между двете? Спокойно, грешката не е във вас.
Такава и няма, още повече, че арестите и обиските са в следствие на разследвания, продължили със седмици и месеци. Това обаче не пречи на болното въображение на „Медиапул“ (или най-вероятно на човека, спуснал й опорките в лицето на Прокопиев), да се опитва да внуши, че арестите били заради включването на президента Румен Радев в хора на задкулисието и искането да бъде свалена охраната от НСО на депутата Делян Пеевски (?!). Искане, което ако нямаше основания за охраната, можете да бъде изпълнено и от самия Радев, предвид факта, че службата е на пряко негово подчинение, а шефът на държавните гардове е човекът, който решава дали има заплахи, обосноваващи охрана от НСО или не, спрямо дадено публично лице. Но това са подробности, които президентът предпочита да премълчава, подобно на други.

Например - защо Иванов реши да взема на абордаж именно въпросния частен имот, а не например вилата на ментора си Иво Прокопиев в Созопол, блокирала абсолютно незаконно достъпа до един от най-китните плажове на "Буджака" (виж тук).
А, ако няма топките да го направи спрямо каолиновия крал, спокойно можеше да атакува съседната вила, също спираща достъпа до публичен плаж, която е на кадър на "Капитал" Йово Николов. Ама истинската цел на изявлението на Радев не бе търсене на истината и на обединението на нацията срещу беззаконието, а друга – да обслужи Прокопиев и обкръжението му заради общите им червени корени и покровители (виж тук). И да реанимира запратената от самите избиратели в забвението на статистическата грешка партия на Прокопиев и сие „Да, България“.

А ако си мислите, че безумието свършва дотук, то дълбоко грешите. Защото с материала си „Медиапул“  лансира и друга любима, нямаща нищо общо с реалността, опорка на задкулисието – за имагинерни връзки между Пеевски и съдебната власт. Опорка, опровергана през годините от всички факти. Като се започне с решението на обвинител от Софийската районна прокуратура да разпореди закриването на марката на най-тиражния вестник в страната – „Телеграф“, част от издателската група „Телеграф медиа“, собственост на Делян Пеевски. И се стигне до прясното скандално решение на спецсъда да обяви за невинни ментора на „Медиапул“ – Прокопиев, посочените лично от него бивши министри в първия кабинет на Борисов – Симеон Дянков и Трайчо Трайков и трима души от фирмата му „Булброкърс“ по аферата EVN, ощетила според прокуратурата хазната с над 20 млн. лева. Това са факти, които показват, че не Пеевски, а именно Прокопиев и другарите му олигарси държат ключови звена в съдебната система у нас. Не той, а те си имат съдия №1, през когото корумпират всички възможни брънки на Темида, уреждайки си тълкувателни решения            , които да ги спасяват от конфискация на незаконно придобитото имущество (натрупано от парите, ограбени от джобовете на всички ни),  както и оправдателни присъди. За себе си и за пионките, прислужващи на интересите им. Защото именно НПО-мрежата на Прокопиев и пряко свързаните с нея съдии Лозан Панов и Калин Калпачкиев уредиха с предсрочно пускане от затвора на  убиеца на българския студент Андрей Монов – Джок Полфрийман. И тези безумия ще продължават, докато държавата наистина не си влезе в ролята и не спре беззаконието и своеволието на задкулисието у нас.

Подобни статии