Меркурий ни побърква през юни

Ретрограден е в Близнаци, пречи на разбирателството

Меркурий отново става ретрограден и ни побърква през юни, твърдят астролози. Пред „Уел ен гууд“ нюйоркската астроложка Стефани Гейлинг отбелязва, че този път имаме злощастно небесно подреждане и в буквалния смисъл то може да доведе до побъркване и сериозни ментални проблеми.

Тази година ретроградният Меркурий подлага на обстрел въздушните зодии. Първо премина през Водолей от 30 януари до 21 февруари. Сега е втората му фаза, преминаваща през Близнаци. Тя е от 30 май в 00,33 ч до 22 юни в 23,59 ч (българско време). За трети път Меркурий става ретрограден тази година от 27 септември до 18 октомври и ще е във Везни.

При ретрограден Меркурий на първо място проблеми имаме с комуникациите. А, когато това става под влиянието на въздушните знаци, нещата с разбирането помежду ни се усложняват. Трудно се получава динамика в социалните отношения. Обмяната на идеи и разговори за бъдещето е затруднена. Реализацията на всякакви проекти се натъква на спънки.

При ретрограден Меркурий в Близнаци най-силно влияние имат фалшивите новини и спекулациите. Близнаци са символ на добрата комуникация и диалогичност и точно те ще бъдат затруднени, твърди Стефани Гейлинг.

Сегашната ретроградност на Меркурий попада в цяла поредица. Сатурн става ретрограден на 23 май и ще е така до 11 октомври във Водолей. Юпитер влиза в ретроградност от 20 юни до 18 октомври в Риби и Водолей. До 6 октомври Плутон е ретрограден в Козирог. Нептун става ретрограден на 25 юни до 1 декември в Риби. Венера ще бъде ретроградна на 19 декември.

Ретроградният Меркурий в Близнаци дава сили на мошениците от всякакво естество. Но Гейлинг смята, че всеки може да извлече максимум ползи от това, независимо от неговата натална карта. „За да извлечете максимума от този период и да избегнете какъвто и да е стрес, е важно да подредите мислите си и да се върнете назад в спомените за действията си, да си направите трезва оценка на постъпките, които сте вършили в последните два месеца. Сега ретроградният Меркурий дава възможност за повече внимание по време на общуването с другите. Трябва да си мерите приказките и да се опитате да погледнете на случващото се от различен ъгъл. Не е добре да се стартират нови проекти, но в същото време това не трябва да ви отчайва. Ако наистина се налага подобно нещо, просто бъдете много внимателни. Подгответе се по-добре за всички, като събирате повече мнения и се вслушвате и в най-незначителните от тях на пръв поглед. Сега периодът е изключително подходящ да подготвяте стратегиите си за бъдещето, които ще можете да реализирате след края на юни. Най-засегнати зодии от този ретрограден Меркурий са Близнаци, Везни, Водолей и Дева. Те трябва много да внимават, но и да се готвят за големи успехи през лятото“, казва Гейлинг.

Стефани Гейлинг смята, че по време на този ретрограден Меркурий ще има смут и в любовта. Покровителката на Близнаци – Венера, влиза в неблагоприятна позиция и не може да осъществи романтичните си намерения.

Според нюйоркската астроложка силно засегнат ще е общественият транспорт. Тя предупреждава, че поради пониженото внимание има повишена опасност от задръствания, а заради високия градус на емоциите може да се стигне и да катастрофи, които при други обстоятелства биха били избегнати. Трябва да внимаваме и със собствените си автомобили. Да проверяваме по няколко пъти изправността им. Да караме с повишено внимание и в никакъв случай да не тръгваме на дълъг път, ако не сме добре отпочинали и нямаме план за чести спирания за почивка. Тя дава някои общи препоръки и за отделните зодии по време на ретроградния Меркурий през юни.

 

Овен

Наблегнете на връзките с вашето семейство. Възможно е да се появят хора от миналото, с които отдавна не сте поддържали контакт. Преценете дали са ви скъпи и нужни. Сега му е времето да подновите тези контакти. Ако водите преговори, трудно ще ви бъде поради постоянно променящата се ситуация. Определено близки, приятели или партньори ще ви занимават с финансови проблеми, изчакайте преди да предприемете сериозни стъпки. В романтичен план може да се появят хора от миналото, с които сте искали да имате връзка или сте прекратили такава. Има голяма вероятност да влезете в романтични отношения с тях.

 

Близнаци

Вашата зодия е най-засегната от този ретрограден Меркурий, но не унивайте. Обърнете повече внимание на семейството, сега е времето да разберете кои са ви истинските приятели. Не се срамувайте да искате помощ. Много е важно преди да харчите да обмислите къде отиват парите ви и дали това си заслужава. Не се изкушавайте да приказките, за да не изпуснете нещо, което би се изтълкувало превратно. Правете планове, които ще реализирате след края на ретроградността.

 

Рак

За вас ретроградният Меркурий е възможност да завземете нови позиции. Но не се претоварвайте. Намерете време за почивка, за размисъл и направете добри планове за бъдещето. Време да подобрите знанията си, независимо на колко години сте. Не взимайте пари на заем. Не подписвайте важни договори, особено дългосрочни. Има вероятност да ви върнат задължения, които вече сте отписали и смятате за невъзвръщаеми. Все пак вие сте зодията, която ще бъде най-силно атакувана от измамници, особено финансови.

 

Лъв

Приятелите ще ви помогнат, но трябва да им поискате съдействието. Имате все по-силно желание за забавление, за социално общуване. Внимавайте да не прекалите с тези си стремежи, защото ще се стоварят върху вас. Сега не е време за дълги и шумни купони. Може да имате проблеми във връзката, като се чувствате неразбрани и недооценени. Добър период за преоценка на отношенията ви, но не търсете предателства на всяка цена и вижте дали вие не сте направили нещо, което да е обидило партньора.

 

Дева

Девите са силно засегнали от ретроградния Меркурий, но за тях това е повод да оправят връзките си и да видят кои са им приоритет и кои не толкова. Бъдете особено внимателни в разговорите си с хора, от които зависите, като шефове. Внимавайте и с половинката. Работата ви се увеличава, но това е добър повод и да блеснете. Добър период за търсене на ново поприще. След края на ретроградността може да ви се усмихне щастието за нова любов, ако не сте обвързани.

 

Везни

Споделянето на проблемите и разсъжнения за нещата от живота ще помогне на Везните да преодолеят този период. Те са от облагодетелстваните зодии, но не са предпазени от грешки. Нервността на периода им се отразява. Разширете източниците си на информация, не се притеснявайте да се върнете към някои стари и забравени. Връзките с предишни възлюбени са напълно възможни, но не им възлагайте големи надежди. Любопитството ви се увеличава, само внимавайте да не ви изиграе лоша шега. Отложете пътуванията за друг период.

 

Скорпион

Внимавайте със семейните финанси. Внимавайте и с кого си партнирате. Възможни са опити да ви измамят. Не не се предоверявайте както в личните отношения, така (дори в по-голяма степен) в бизнеса и финансите. Искайте подкрепа и я приемете. Опитайте се да влагате по-малко емоции и да вниквате в това, което ви говорят другите. Любовта при вас е на добро равнище, но са възможни много нерви в романтично естество.

 

Стрелец

Партньорите – интимни и бизнес, могат да ви помогнат независимо дали става въпрос за лични отношения или за работни. Вслушайте се внимателно в техните желания и предложения и нещата ще са окей за вас. Може да преразгледате стари предложения, които да окажат добро влияние на бъдещето ви. Сега е време да предоговорите с успех отношенията си в бизнеса. Може да попаднете в центъра на интриги, затова много внимавайте. Сякаш вниквате по-добре в проблемите на другите, а на заден план оставяте собствените си.

 

Козирог

помощта на другите ще ви е от полза. Козирог е зодия, която много трудно, даже хич, не се вслушва в чуждото мнение. А сега за вас е важно да направите точно това. Претовареното ежедневие ви отдалечава от поглед отдалече към цялостната картина, затова намерете време за размисъл и анализ, които ще са ви от полза. Интригите са около вас, но не им обръщайте внимание и се пазете спрямо вас да няма сплетни.  Объркани сте, но ретроградният Меркурий е повод да помислите над важните неща от живота и да вземете правилните решения.

 

Водолей

Засегнати сте от ретроградния Меркурий, но хобито и нещата, които обичате могат да са ви от полза, ако им отделяте повече време. Така ще си починете от стреса на ежедневието и ще набележите по-добри планове за близкото бъдеще. Общувайте повече със семейството и най-вече с децата си, ако имате такива. Възможни са любовни недоразумения и конфликти с половинката. Ако играете на размяна на ролите, това може да ви даде повече увереност и възможност за решения на проблемите. Да видите, че дяволът не е толкова черен, колкото ви се е струвал.

 

Риби

Семейството ще ви помогне да преодолеете по-леко този натоварен емоционално период. Рибите са заплашени от неразбиране както на чувствата им, така и на мислите. Но говорете открито за проблемите, за да може да ви разберат. Заобикалките само ще влошат ситуацията и напротив могат да ви обвинят в спекулации. Обичате да пестите силите си, но този път това няма да ви е от полза.

Подобни статии