Методи Лалов: Демократична България трябва да гласува против правителството на ИТН

"Демократична България" трябва да гласува "против" предложеното от "Има такъв народ" правителство. Това написа преди броени минути във Фейсбук бившият съдия Методи Лалов. Ето какво още смята той:

"Демократична България" има ясно заявени ценности, програма, приоритети и цели, заради които над 350 хил. български граждани гласуваха за нея на последните избори. Всяко отклонение от тях ще бъде злоупотреба с дадения мандат. Затова се надявам такова да бъде и решението на Националния съвет на"Да, България" и на останалите партии в коалицията.
Предлагам "Демократична България" занапред да провежда политическите разговори с останалите политически субекти само публично. Така избирателите ще виждат ясно и непосредствено как се държат техните представители. Някои ще кажат, че в политиката не се прави така и че определени разговори трябва да се провеждат при закрити врати. Политическите представители обаче не могат да имат тайни от своите избиратели, а и досегашната практика не ни доведе до нещо добро. Пък и нали заявихме, че публичността и отчетността са наши основополагащи принципи.
Предлагам "Демократична България" да обяви незабавно състава на Министерския съвет, който би предложила, ако получи мандат (в сегашния или бъдещ парламент). Така обществото ще има достатъчно време да се запознае и проучи кандидатите. Така ще покажем, че правим не само заявки, а реално сме готови да управляваме, тъй като имаме почтени, знаещи и можещи хора, които да извършат дългоочакваните реформи. Ще покажем, че не сме като партиите на статуквото и ИТН, които практикуват "процесуалната изненада" като стил на политическо поведение.
Не се плашете от избори. На всеки следващи избори гражданите ще могат не само да препотвърждават премахването на ГЕРБ от властта, но и да се противопоставят на опитите за подмяна, каквито днес виждаме от страна на ИТН.
Хайде, не се страхувайте да бъдете свободни!

Подобни статии