Методи Лалов призова Христо Иванов да подаде оставка като лидер на "Да, България"

"С оглед случващото се от години в "Да, България" и в коалицията "Демократична България" мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията. Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България". Това написа във Фейсбук общинският съветник от ДБ Методи Лалов.

Това е поредния пример за разрив между Лалов и ДБ, след като през септември той подаде оставка като шеф на групата ба ДБ в Столичния общински съвет, но остана общинар. "Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква и все повече хора и привлича все повече друго с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще приличат още в резултатите от предстоящите избори", казва той.

Лалов обещава след изборите да говори още по-подробно, като най-подробно ще направи това на Националната конференция на "Да, България", ако Националният съвет на реши въобще да я свика. Лалов изтъква, че това е трябвало да бъде направено отдавна и така според него мандатът на всички органи на партията е изтекъл. "Говоря сега (правя го от много месеци, включително публично, но няма кой да чуе), тъй като после ще ме питате защо съм бил част от създаването на този порочен модел. И защото за истината винаги е подходящо да се говори (за някои винаги е неподходящо)", завършва Лалов.

Ден по-рано с друг пост във фейсбук той отправи 4 въпроса към Да, България" - дали са проведени вътрешни електронни избори за определяне на кандидатите за народни представители, дали за водачи има хора от младежката структура, сред водачите дали има хора от малцинствата и накрая прилага ли се правилото "един човек - една листа". "Заявих преди време, че няма да допусна "Да, България" да се превърне в търговско дружество. Не съм се отказал от тази си борба. А зная, че има и много други като мен", казва още той.

Подобни статии