Методи Лалов: Трябва да се потърси отговорност от Христо Иванов, че оставя хора като Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев да дерибействат

Той оставя хора да извращават идеята, която е „Да, България“, смята общинският съветник

„Хората имат нужда от демократично представителство, а ще получат едно авторитарно такова. Христо Иванов е с огромен потенциал. Това е човекът, от който дясното има нужда, но когато оставя хора като Цонева и Мирчев да деребействат, когато не понася отговорност за това, трябва да му се търси сметка. Има възможност да се поправи“. Това коментира пред bTV общинският съветник от ДБ Методи Лалов, който поиска оставка на Иванов.

Направих това, за да има публичен разговор, тъй като в организацията от много време такъв липсва. Има напрежение, местните структури биват неглижирани. Липсва диалог“, каза Лалов и допълни: „Те са хора, които работят денонощно за партията, но очевидно поемат по път, от който тази общност иска да избяга, а именно авторитаризъм“.

По думите му партията е създадена, за да бъде хоризонтална структура. „С широко представителство, но в момента се постъпва като всички останали партии – в последния момент се представят листи, без широко обсъждане, без да се даде път на младите. Всички заявки в устава липсват“, каза още Методи Лалов. Той заяви, че проблемът да се случва това са Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Поискал е оставката и на Христо Иванов, защото той като лидер поема цялата отговорност. „Той оставя хора да извращават идеята, която е „Да, България“, заяви още Лалов. „Ивайло Мирчев излезе и вместо да каже, че има проблем и трябва да говорим, започна да прави внушения за Пеевски. Няма вариант хората, които сме демократично настроени, да сме обвързани с Пеевски, Прокопиев или Ковачки“, категоричен бе той.

Подобни статии