Мик Джагър определи покойния барабанист Чарли Уотс като скалата, обединявала "Ролинг стоунс"

Мик Джагър

Мик Джагър определя покойния барабанист Чарли Уотс като скалата, която е обединявала "Ролинг стоунс", предаде Ройтерс.

Емблематичната група даде интервю за списанието "Ролинг стоун", в което открито говори за Уотс. Той почина преди месец на 80-годишна възраст.
Мик Джагър, Рони Ууд и Кийт Ричардс отказват да кажат дали турнето "Без филтър" ще бъде последното на групата.
"Той обединяваше групата толкова дълго, музикално, защото беше скалата, около която тя беше създадена", споделя фронтменът Мик Джагър (78 г.).
"Огромна е загубата за всички нас. Много, много е тежко. Но ние имахме прекрасно време, а Чарли направи прекрасна музика", допълва той.
Стив Джордан ще бъде на барабаните в оставащите концерти от турнето. През август беше решено той временно да замени Уотс, който се възстановяваше от операция.
Ричардс (77 г.) допълва, че е било трудно да вземат решението да продължат турнето.
За Ууд (74 г.) връщането на сцената без Уотс е "много сюреалистично усещане". Той обаче отбеляза, че репетциите с Джордан са се получили много добре.
Групата завършва турнето си в САЩ през ноември. Според Ричардс концертите ще им помогнат да разберат "кое е правилно и възможно".

Подобни статии

 • Спомен за брат ми!

  Спомен за брат ми!

  Когато сърцето кърви... и оставя следи

  Пиша този текст за тези, които го познаваха и обичаха. За тези, които не го познаваха, но ще го заобичат. И за онези, които си мислеха, че го познават, но не обичат никой друг освен себе си. Най-вече заради тях. Защото имаха възможност да опознаят и обикнат един разкошен човек. А вместо това забиха зъби в сърцето му и ръфаха парчета от него. Злобно, безмилостно, гадно. Сега, когато той е в небитието, душата му най-после ще срещне мира, който заслужава. А душичките на използвачите ще се ронят. Защото в живота има само един такъв шанс, който никога повече не се повтаря.

  955
 • Почина ставрофорен иконом Ангел Ангелов

  Почина ставрофорен иконом Ангел Ангелов

  Софийска света митрополия с прискърбие съобщава, че на 24 ноември вечерта се престави пред Бога Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия. Това се казва в съобщение на Митрополията, изпратено до БТА.

  128
 • На 92 години в Шотландия почина бившият външен министър Иван Станчов

  На 92 години в Шотландия почина бившият външен министър Иван Станчов

  На 92 години в Шотландия рано тази сутрин e починал големият български дипломат и бивш външен министър Иван Станчов, съобщи БГНЕС. Информацията е на българския посланик в Лондон Марин Райков.

  167