Мик Шумахер: В началото на кариерата ми си криех името, за да не ми лепят етикети

Photo: d3cm515ijfiu6w.cloudfront.net

Синът на Михаел Шумахер - Мик, трябвало да крие името си по време на първите стъпки в моторните спортове. Това разкри самият той пред "Шпорт Билд". "Винаги съм знаел, че ще стана пилот от Формула 1 и ще спечеля трофеи", категоричен е той.

"В началото обаче трябваше да крия името си, за да мога да се развивам спокойно и да не ми лепят етикети", подължава той. "Сега нямам такъв проблем. Не изпитвам никакъв натиск от фамилията. Единственият стрес идва от мен. Винаги се питам къде съм сбъркал, какво мога да направя по-добре", казва още Шумахер-джуниър. "Никога не съм гледал на баща си като на най-великият пилот. За мен той е просто - татко", казва още талантът, който се очаква скоро да влезе с гръм и трясък във Формула 1.

Подобни статии

 • Райконен стана най-опитният пилот

  Райконен стана най-опитният пилот

  Кими Райконен (Фин) вече е най-опитният пилот в историята на Формула 1. По време на Гран при Испания или по-точно в 37-ата обиколка Ледения навъртя своя 83 846 състезателен километър, с което изпревари досегашния първенец Фернандо Алонсо (Исп). Дистанцията, която финландецът е изминал, състезавайки се във Формула 1, е достатъчна той да направи повече от две пълни обиколки на Земята, чиято дължина е 40 074 километра.

  137
 • „Ферари“ следи Мик Шумахер под лупа

  „Ферари“ следи Мик Шумахер под лупа

  Трябва да покаже още напредък, заяви шефът на Скудерия

  Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер – Мик, впечатлява с карането си във Формула 2. Шефът на “Ферари” Матия Биното заяви, че в Скудерията са доволни от напредъка на младия пилот, но е нужно да покаже още малко, за да получи шанс да кара в Кервана на най-бързите.

  234