Милен Михов от ВМРО: Дебатът за НСО е отворен

Милен Михов

Дебатът за бъдещето на НСО е отворен. Това коментира пред БНР депутатът от ВМРО Милен Михов. "Въпросът е изцяло за бъдещето на Националната служба за охрана. Дали ни е необходима такава структура или това е една функция, която трябва да се изпълнява от МВР със съответните специалисти и съответната структура. Ние от ВМРО смятаме, че такава структура извън МВР е унаследен анахронизъм от времето на социализма (УБО – бел. ред.). Дебатът е отворен“, каза той.

Михов смята, че неговата политическа сила ще подкрепи парламентарна комисия, посветена на липсващите в бюджета милиони левове такси от хазарт. „Мисля, че комисията ще бъде създадена. Друг е въпросът докъде ще има възможност да разкрие цялата или почти цялата истина“, изтъкна той.

В коментара си по заявката на БСП за пореден вот на недоверие към правителството с мотив корупция Милен Михов посочи, че за него това е закъсняла реакция.

„Очаквах, че още преди месец, след като приключи извънредното положение, БСП под водачеството на г-жа Нинова отново ще развее бойните знамена и ще постави щиковете върху пушките. Това е видяно. Съмнявам се, че разчитат на някакъв успех.", каза той и пояни,че според него БСП имат две цели. Едната е вътрешнопартийна - "Нинова трябва да се утвърди като водач, ярък борец срещу правителството и г-н Борисов с цел вътрешнопартийните избори". Другата причина е била елемент от предизборната кампания, която започнала с пълна сила.

Михов коментира и поправките в закона за военното разузнаване, с което се предлага преименуването на Служба „Военна информация“ на „Военно разузнаване“. По думите му това било "нормализация както на названието, така и на отношението към тази служба“.

Подобни статии