Министър Христо Проданов обеща нова визия за "духа на Дунав"

Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове. Той каза това на среща в министерството с Пенчо Милков - кмет на община Русе, съобщиха от ведомството. На срещата се обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток.

Милков посочи, че е необходимо РЗИ да актуализира по-често системата, за да става възможно най-бързо сканирането на личните данни на входящите туристи. "Трябва да се помисли за възможност на пунктовете, където няма представители на РЗИ, да могат също да преминават туристи", заяви кметът.
Обсъдени са и възможностите за журналистически турове, ежегодното изложение "Уикенд туризъм" и още други теми, свързани с Дунавския регион.
За организациите за управление на туристическите райони министърът заяви, че е необходимо от тяхна страна да се представят инициативи и отчет за свършената работа, а не да се очаква единствено увеличаване на щата. Това е условието за подсигуряване на финансирането им.
По думите на министъра е изключително важно Министерството на туризма да работи заедно с общините по места, тъй като това е единственият начин туристическият сектор да увеличи качеството на предлаганите услуги и добавената стойност и да няма прекъсване на диалога с бранша.

Подобни статии