Министър Красен Кралев с награда от федерацията по биатлон

Българска Федерация Бадминтон в лицето на председателят д-р Володя Златев и изпълнителният директор Антраник Касабян отличи Министър Красен Кралев със специална награда за изключителен принос за развитето на бадминтона в страната и на международно ниво във връзка с успешно проведената Световна купа „Bulgaria Open 2020“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по бадминтон и Световната централа, тъй като това бе една от малкото мащабни прояви останали в международния бадминтон календар. Радостното е, че в конкуренция на представители от двадесет държави безспорен успех за България бяха завоюваните четири златни медала – в лицето на сестри Стоеви при двойките, Линда Зечири при жени единично, Иван Русев и Даниел Николов при мъжките двойки и титлата при смесените двойки, заедно с вицешампионската титла на младата ни надежда Илиян Стойнов при мъжете.

Това класиране ранкира допълнително нашите състезатели и ги поставя в позиции да атакуват квоти за предстоящите големи шампионати – ЕП и Олимипйски игри в продължаващия квалификационен цикъл

На нарочната срещата бяха обсъдени успешното провеждане на целия вътрешен календар на федерацията и подготовката на състазателите за предстоящите големи първенства и Олимпийски игри. Д-р Володя Златев подчерта важната роля на програмата, инициирана от Министър Кралев - „Децата и бадминтона“, която вече три години успешно подпомага развитието на детско-юношеския спорт на национално ниво и привлича все повече спорта.
Ръководството на БФ Бадминтон изрази увереност, че със съвместни усилия с ММС ще развива бадминтона като проспериращ и социално значим за страната спорт с международно признание и успехи!

Подобни статии