Министър Николай Денков ще открие новата учебна година в Природоматематическата гимназия в Перник

Снимка: БГНЕС Проф. Николай Денков

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще участва в откриването на новата учебна година на 15 септември от 12.30 часа в Природоматематическата гимназия "Христо Смирненски" в Перник. Това съобщи пресцентърът на МОН.

В 9.00 часа утре заместник-министър Мария Гайдарова ще открие учебната година в 25-то Основно училище "Д-р Петър Берон" в София. От 11.00 часа тя ще присъства на празника на 200-то Основно училище "Отец Паисий" в село Лозен в област София-град.
Заместник-министър проф. Генка Петрова ще бъде в 9.30 часа на тържеството в Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив, а от 10.30 часа ще участва в церемонията по откриването на академичната учебна година в Медицинския университет в града.
Заместник-министър Евгения Пеева ще открие учебната година от 10.00 часа в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик.
Заместник-министър проф. Нели Косева ще участва от 10.00 часа в откриването на учебната година в Националната търговско-банкова гимназия в София.

Подобни статии

 • МОН ще проведе разяснителна кампания за ковид тестовете за учениците

  МОН ще проведе разяснителна кампания за ковид тестовете за учениците

  Министерството на образованието и науката ще проведе медийна информационна кампания за тестовете, с които ще бъдат тествани учениците два пъти седмично след завръщането им в училищата. Това е едно от решенията, които са взети на  днешното заседание на отрасловия съвет в системата на образованието. В него участват представители на просветното министерство, на синдикатите и на работодателите в системата.

  69
 • Зам.-министър Гайдарова: Тестването на учениците ще осигури безопасна среда в училище

  Зам.-министър Гайдарова: Тестването на учениците ще осигури безопасна среда в училище

  Амбицията ни е до началото на ноември да имаме тестове за учениците. Имаме една седмица, за да направим съответната организация и подготовка, така че при наличието на тестове да можем да върнем учениците от първи до четвърти клас в присъствено обучение. Само с въвеждането на тестове за COVID-19 може да се осигури безопасна среда в училищата. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова пред БНР, съобщи пресцентърът на МОН.

  75
 • Купуват щадящи тестове тип близалка за учениците от първи до четвърти клас

  Купуват щадящи тестове тип близалка за учениците от първи до четвърти клас

  Властта ще обяви обществена поръчка на стйност 13 млн. лева за т.нар. щадящи тестове тип близалка. Те ще се използват за учениците от първи до четвърти клас и няма да са задължителни, ако родителите не желаят. В такъв слу случай детето ще остане да учие вкъщи. Това заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

  88