Министър Рашков след разпита на Борисов: Този човек трябва да каже за пачките, кюлчетата и коя е Мата Хари

Този човек най-накрая трябва да дойде на разпит, за да каже има или няма европачки в нощното му шкафче, имало ли е или не златни кюлчета там. Така вътрешният министър Бойко Рашков коментира пред журналисти в парламента разпита на бившия премиер в Главната дирекция "Национална полиция" /ГДНП/. Според него е нормално той да бъде питан по случая.

По думите на Рашков, Борисов трябва да се яви и да каже "коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, поставила е тези пачки с евро, кюлчетата със злато, в неговото чекмедже, заснела ги е и си е заминала, и по такъв начин е изпълнила целта той да бъде злепоставен".
"Бившият министър-председател да бъде така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно, какво е направила тя, кога, или не го е направила", каза министър Рашков.
На разпит в ГДНП, по думите му, е била и пиарът на Борисов Севделина Арнаудова.
Изказването на Бойко Рашков предизвика реакция в кулоарите на НС от страна на депутата от ГЕРБ-СДС Тома Биков. "Много поздрави на Васил Божков, Вие много скоро ще бъдете извън играта, бъдете сигурен", включи се Биков след журналистическите въпроси към Рашков. Министърът му отговори, че те са извън играта.
Според него въпросът е трябвало да бъде изяснен много отдавна от прокуратурата, но проверката е била прекратена, а прокурорът е заявил, че не може да се работи повече.
Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай, каза Бойко Рашков.
Мисля, че всеки български гражданин би се усъмнил в законосъобразния произход на средствата, които се виждат в нощното шкафче на един министър-председател и които многократно надхвърлят доходите му за 20 години, заяви Рашков.
На въпрос за жилищата на самия министър, той отговори: "за нашите жилища, защото те не са лично мои, има държавен орган, който се е произнесъл вече".
След изслушването му в пленарната зала във връзка с установени нарушения при разкриване на подвижни избирателни секции по време на вота на 11 юли и на 14 ноември т.г., вътрешният министър показа пред журналисти снимки на банкноти. Той уточни, че те са част от нещата, които са установени при претърсвания във Варна, Русе, Бургас. Това са пари, намерени при проведените разследвания по делата от МВР, разясни Рашков.
Тези снимки показват намерени пари в община Аврен, Варненско, намерени списъци, средства - гласове, купувани от ПП ГЕРБ, заяви за част от показаното министърът. Други снимки, по думите му, били от района на София-област. Той показа и такива от Варна, от последните избори, направени във връзка с купуване на гласове - пак, по думите му, от ГЕРБ, както и от Русе - отново заради търговия с гласове, този път,според него, от ДПС

Подобни статии