Министър Захариева ще участва в конференцията ГЛОБСЕК в Братислава

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на посещение в Словакия, където на 8 октомври ще участва в международната конференция ГЛОБСЕК в Братислава, съобщиха от МВнР.

В рамките на 15-ото издание на форума ГЛОБСЕК министър Захариева ще бъде един от основните панелисти в дискусията „Политиката на Европейския съюз за съседство след пандемията от COVID-19“.

Теми на международния форум тази година са пандемията от коронавируса, довела до безпрецедентни предизвикателства в Европа и по света, както и глобалното сътрудничество като единственият ефективен начин за справяне с тази криза. Ще бъдат обсъдени и сътрудничеството в рамките на ЕС, отношенията със страните от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство и подкрепата на усилията им за борба с коронавируса.

ГЛОБСЕК е независима неправителствена организация, ангажирана с повишаване на сигурността, просперитета и устойчивостта в Европа и по света чрез изследвания и анализи на външната политика и международната среда.

Подобни статии