Мирослав Илич пее за Шабан

Дъщеря му Илда също се качва на сцената на 4 декември в София

Концерт в памет на легендата на балканската музика Шабан Шаулич ще се проведе на 4 декември в зала „Арена Армеец“ в София.

На сцената пред родната публика ще излезе друго голямо име – Мирослав Илич, който често гостува у нас. Ще пее и малката дъщеря на Шабан - Илда, която единствена от трите деца тръгна по неговите стъпки. Тя дълго време е в спорта – играе тенис, но в крайна сметка решава да се отдаде на музиката и издава първия си албум през 2008-а. В него има и песен, изпълнена в дует с известния й баща.

На 6 септември Краля на народната музика трябваше да навърши 70 години, но си отиде от този свят на 17 февруари 2019-а при автомобилна катастрофа в Германия. Тогава пиян шофьор удря колата, с която се е придвижвал певецът към летището след участие в Билефелд (Германия). Загиват Шабан и един от музикантите – Мирса, който е шофирал колата. Съдбата се намесва два пъти при трагичния инцидент – часът на полета бил променен, а кола трябвало да го вземе и откара до летището в 6,00 часа, но закъснява с 10 минути и Шабан тръгва с друг автомобил.

За него на 4 декември ще пее и Ана Бекута, ще се изяви и оркестърът на Миша Миятович. Концертът е благотворителен. Организира го Венцислав Рангелов, който направи и събитията с Мирослав Илич и Шабан Шаулич. От тях се заделиха средства за изграждането на парна централа за деца, лишени от родителска грижа, в с. Доганово и за закупуване на апаратура за Клиниката по детска кардиология. За нея ще бъдат дарени средствата и от предстоящия концерт.

Последният голям концерт на Шабан беше у нас през декември 2018-а. С него той отбеляза 50 години на сцената. Първия си албум издава през 1969-а, когато е само на 18. Има общо 33. Тласък на кариерата му дава чичо му Алия, който го води да пее в кръчмата в родния Шабац. Именно там Шаулич тренира футбол и лови риба, които до последния му миг остават негови хобита.

През 1975 г. той среща Гордана, с която вдигат сватба след само четири месеца връзка. От любовта им се раждат три деца - синът Михайло и дъщерите Санела и Илда.

 

Подобни статии