Младежкото ГЕРБ поиска оставката на проф. Иво Христов от БСП

Младежкото ГЕРБ настоява за оставката на професор Иво Христов от БСП, заради думите му в сутрешно интервю. Това обяви Георг Георгиев, зам.- външен министър и председстел на младежката организация на ГЕРБ на брифинг в централата на партията.

Христов каза, че следващия който дойде на власт пак тярвабло да осъществява родителски надзор върху "инфантилното българско население“.

Заради тези м удуми, Георфиев призова лидерката на БСП Корнелия Нинова да каже дали подкрепя думирте му и дали те са позиция на партията.

"Като млади хора, които не се разпознават нито като дебили, нито като инфантили. Смятаме, че проф. Иво Христов няма нито моралното, нито каквото и да е друго право да представлява Народното събрание и трябва да подаде оставка", заяви Георгиев.

"Много унизителен рецидив – днес народният представител проф. Иво Христов нарече българското население инфантилно. Като млади хора, които не могат да се съгласят с тази градация, преди беше 80 %, а вече всички сме определени като инфантилно население", каза Националният координатор за борба с антисемитизма.

По думите му, ако БСП не може да се дистанцира от подобно изказване, те ще го направят.

Георгиев бе категоричен, че младежката организация на ГЕРБ ще настоява всички партии да коментират и осъдят думите на проф. Иво Христов. "Това е рецидив, втори път се повтарят толкова унизителни тези", подчерта той.

Георгиев коментира, че леви и десни влезли в коалиция по повод резолюцията на ЕП за България. По думите му целта на тези хора била България да бъде унижена и обругана, но претърпяла фиаско. "Лицето на страната ни е изключително добре представено, благодарение на правителството и премиера Бойко Борисов“, уточни зам.-външният министър.

Подобни статии