Младите хора са по-тревожни и депресирани от възрастните по време на изолацията

Снимка: genengnews.com

Младите хора са по-тревожни и депресирани от възрастните по време на изолацията заради коронавирусната пандемия, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Авторите му отчитат спад в нивата на щастие за всички възрастови групи след появата на коронавируса. Изключения правят само пенсионерите, които освен това засвидетелстват най-голяма подкрепа към подхода на правителството за справяне с пандемията.

Изследователите са отчели приблизителен спад с пет процента в нивата на щастие за всички възрастови групи, с изключение на хората над 65 години, които се чувстват по-радостни.

Шотландия държи първенството по брой хора, които се чувстват тъжни - само за седмица е отчетен спад с 15 процента в нивата на щастие.

Наскоро отделно проучване установи, че хората пият повече, но пушат по-малко по време на изолацията.

Най-високи нива на депресия, влошено психично здраве и тревожност се отчитат при хората под 30-годишна възраст, според доклада, изготвен от междуправителствената група Си19 Форсайт.

Авторите на проучването са установявили също, че по-възрастните засвидетелстват по-голяма подкрепа към подхода на британското правителство за справяне с пандемията. Близо половината от хората над 65 години и само 30 на сто от младите на възраст между 18 и 24 години подкрепят правителствения подход.

Проучването показва още, че за голяма част от участниците в него остават "не съвсем ясни" или "напълно неясни" ограничителните мерки относно събирането на повече хора.

В доклада се посочва също, че празничните традиции като коледуването, партитата и среднощните литургии ще пострадат от ограниченията заради коронавирусната пандемия.

Подобни статии