Мобилно приложение показва болните от коронавирус в радиус от 10 км

Безплатното мобилно приложение Help може да покаже колко са болните от коронавирус в радиус от 10 км

Безплатното мобилно приложение Help може да покаже колко са болните от коронавирус в радиус от 10 км, казва създателят му Христо Христов. В реално време може да се види колко от потребителите са споделили своите симптоми - дали са напълно здрави, в начален стадий на болестта или в тежко състояние.

"Чрез виртуалната карта можем да проверяваме на колко безопасно мястo се намираме в момента, като радиусът може да бъде променян - от един до 10 км", допълва Христов. По думите му, освен че можем да наблюдаваме какво се случва в квартала, в който се намираме в момента, можем да правим същата справка и за цялата страна.
"Колкото повече потребители всекидневно отбелязват своята симптоматика в приложението, толкова по-реална визия ще придобиват за случващото се около тях - както те, така и лекарите", казва Христов. Той цитира думите на председателя на Български лекарски съюз д-р Иван Маджаров: "Приложението позволява да бъде така доразработено, че при желание от страна на медицинското съсловие то да получава обобщена информация в реално време как се разпространява заразата из страната, в кои области, както и с каква тежест".

Подобни статии