Мустака и Черепа пратиха наемниците си срещу правосъдието (СНИМКИ)

"Двойна" изненада спретнаха наемниците на двойна служба при олигарсите Васил Божков и Цветан Василев. За да демонстрират активност и да оправдаят финансирането си, неколцината протестъри от сдружението "Боец" заобиколиха сградата на Съдебната палата и представиха това като щурм срещу мутрите, макар че на практика те представляват именно тях.

В 8.30 камерата, ръководена от треперещата ръка на пенливата Весислава Танчева от "Боец" се насочи към централния вход, където тя развълнувано обясни, че са подранили, но това им било стратегия - да атакуват сгради на държавни институции в неработно време. След като главният "Боец" Гошо Умното от Видин си изговори дежурните реплики за оставки на големия мегафон, който неизменно разхожда по всичките си мероприятия, групичката направи джогинг към единия от страничните входове, където екземпляр с прякор Глиги си заплю мегафона, за да обясни какви надписи прочел в районното управление, където е бил отведен за разпит на един от протестите. Тарторът на групата не пропусна да обясни, че си имат собствен кандидат за главен прокурор, а именно - скандалният следовател Бойко Атанасов, когото отдавна лансират. Според Гошо Видински той "не е позор" и с това се изчерпват всички аргументи за "гражданската" му кандидатура.

По времето, в което Весислава Танчева тръскаше камерата в движение, на живо течаха коментари от рода на: "Вие нямате толкова "бойци" да блокирате входовете", "Платена бригада за блокада", "Защо Георги говори от името на гражданите? Шепа агресивни глупаци са тръгнали с Гошко,който се величае с гръмогласието си". Главатарят на групата пък за пореден път призова десетимата граждани, които го придружават, да отидат на 2 септември на Ларгото. Там, както стана ясно ден по-рано, той щял да представи предложенията си за "граждански служебен кабинет".

На единия от входовете на сградата "бойците" на Гошо си оставиха яйцата и започнаха да ръсят цинизми. Това предизвика бурен възторг у пресъхналата операторка, която не спря да се киска. След това групата се насочи отново към централния вход на Съдебната палата, където бяха оставили един постови. Там "бойният" отряд на Мустака и Черепа си изговори опорките срещу депутата Делян Пеевски и направи малко реклама на сайта "Бивол". После агитката се разотиде, за да обмисля следващата си "изненада". Четири яйчица на входа и един помияр останаха да напомнят за "инициативата".

Подобни статии