Мълчанието на червената баронеса и лъжите на консиелирито й срещу Пеевски

Photo: БГНЕС Корнелия Нинова

Имаше едно време една детска песничка, в която се казваше: „А крокодилът, той е ням, макар че толкоз е голям.“ И Корнелия Нинова така – откакто „Телеграф медиа“ разкри, че има супер тузарски хотел в Халкидики (виж тук), купен с кредит от Българската банка за развитие (тоест с парите на данъкоплатците), тя замлъкна като голям червен крокодил. Изсъска нещо, замълча за срещите по ловни стопанства и петролна компания и се скри в политическото блато. А на сцената се появи КОЙ – нейният верен консилиери Румен Гечев.

Като един истински охранител на червената баронеса, той се появи в ефира на свързаната с укриващия се в Дубай олигарх Васил Божков – bTV. В клет опит да защити червената си господарка, Гечев изговори толкова глупости, че май по-добре щеше да е и той да замълчи. „ББР раздава парите на българските данъкоплатци и финансира олигарсите на България, няколко крокодила, които обикалят около банките. В това число и г-н Пеевски. Кои управлява ББР, кой е министър на финансите, кой е минситър на икономиката.. парите текат към фирмите на ГЕРБ и ДПС. 700 млн. лв. ги няма, кой отговаря за комисията по хазарта г-н Горанов. Министър на Горанов на кого е министър – на ДПС. Парите текат във всички посоки. От ББР се крадат стотици милиони, от комисията по хазарта се крадат милиони, от европейските фондове се крадата стотици милиони”, реди консиелирито.

Но не казва кои са тези олигарси – а те си имат имена. Като шефката му Нинова, която точно от ББР прибра огромен кредит и така се уреди с луксозен хотел в Гърция. Или като Иво Прокопиев, който дори си има и шеф на ББР – Панайот Филипов, който от виден кадър на разградския бос се озова на най-високия пост в банката и вече протяга ръка към други 700 млн. лв. Пак от ББР. И пак държавни пари. Заделени за гражданите и фирмите в тази държава за борба с последствията от пандемията, а не за джобовете на олигарсите-тартори на Гечев. 

Консилиерито на Нинова впрочем не само знае това, а е пределно наясно и как се точат не стотици милиони, а милиарди. Все пак именно под снизходителния му поглед фалираха една след друга банките у нас по време на кабинета "Виденов", чието вице беше. А гражданите на държавата се будеха всяка сутрин, чудейки се колко още нули са се прибавили към хиперинфлацията, превърнала спестяванията им в дим. Само че тогава нито Гечев, нито хората, които подпомогнаха това получиха заслуженото си за докарването на държавата до тази национална катастрофа. И сега точат зъби и крокодилски гуши, за да я докарат отново до подобно положение. 

Подобни статии

 • Общинарка от

  Общинарка от "Да, България" нарече посланиците от ЕС "мишки"

  Скандален пост, във Фейсбук, публикува Стела Николова, общинска съветничка от Демократична България във Варна и кандидат за кмет на същата коалиция, като нарича чуждестранните посланици у нас мишки, а причината била, че не отговорили на противоконституционните призиви на формацията й за метеж и външна подкрепа за него.

  17
 • Божков се саморазобличи: Сипе мафиотски закани срещу Делян Пеевски

  Божков се саморазобличи: Сипе мафиотски закани срещу Делян Пеевски

  Фейсбук пост, който гарантира дълъг престой зад решетките, си спретна сам  олигархът Васил Божков. След като отправи сицилиански послания към прокурорите, които го разследват, хазартният бос с 19 обвинения се саморазобличи във Фейсбук, признавайки си, че стои зад десетки престъпления у нас и поръчкови убийства на неудобни за него врагове.

  58