Мълния три пъти удари грешник

Родилка е наказана, след като маха икона от болничната стая

Потресаващо е случилото се с един груб селянин, който измъчвал животни без жал. Това станало в град Провадия на пазара. Пред пийналите си другари, за да докаже, че е много сръчен, когато дере заклано животно, заявил, че може да одере едно живо козле толкова бързо, че то да не умре, преди да го е одрал.

И действително той го одрал живо. Козлето, одрано, направило няколко крачки, паднало и издъхнало. Тръгнал си той с каруцата за дома, а от ясното небе паднал гръм и го убил на място. Като го изнасяли от дома му, за да го погребат, пак паднал гръм в ковчега му. Трети път паднал върху него гръм, когато го спускали в гроба. Погребали го черен като въглен.

Подигравката

Подигравката със светинята също има големи последици. Една млада жена се хвалела, че не вярва в Бога. Когато отишла да ражда, в болничната стая имало окачена икона.
- Махнете тази икона! - смело се разпоредила. Аз не искам моето дете да види най-напред такова нещо.
След раждането лекарката й донесла детето и казала:
- Наистина желанието ви се изпълни. Вашето дете никога няма да види икона, защото се роди сляпо.
Езиците

В мрачна нощ един селянин откраднал няколко овце и ги затворил в собствената си кошара. Но те започнали да блеят. За да не разберат съседите и да го издадат, той им отрязал езиците. Наказанието го постигнало още тук.
И трите му деца - момиченца, се родили неми.

Атеизъм

Изследвала съм атеистичния период на България и съм се натъквала на много куриозни случаи на заклети атеисти, станали по-вярващи и от мен. Такъв беше бившият партиен секретар в пловдивско село, който повярвал в Бога и ремонтирал църквата. Преобразяването на този човек ме удиви.
След 9 септември 1944 г. бяха години на страшна заблуда, нанесена бе дълбока рана не само на църквата, ала и на душите на хората. Изключително ме впечатли отец Лука от Панагюрище - много просветен духовник. Убит жестоко от младежи, на които писал двойки по вероучение. Този, който наредил екзекуцията, се самоубил, толкова го мъчела съвестта, най-строгият съдник. Жестоко убит заради вярата си е и отец Йоан от Белозем, изключително ерудиран свещеник. Това е повече от садизъм, демонизъм. Срещнах се и с убийци на свещеници - станахме приятели с много от тези разкаяли се грешници. Простих им, повече ги обичам, защото са много нещастни. Убитият свещеник е отишъл в рая, а те остават тук в ада на гузната си съвест.

Екзекутор

Много свещеници са пострадали заради вярата си в Пловдивския затвор. Един екзекутор ми казва: Не мога да спя, сънувам кръвта на свещеника по ръцете си. Друг палач пък трепери и по цял ден обикаля църквата - само там намира временен покой от ада в душата си. Истински път към Голгота, по-страшно е от „Престъпление и наказание” на Фьодор Достоевски. Докато пишех книгите, оплаквах и свещениците, и палачите, чийто живот е кошмар. Всички са чада Божи.

Действителни случаи, описани от монахиня Валентина Друмева в нейни книги и интервюта.

Подобни статии