Мъри Стоилов започна ударно да привлича нови футболисти в "Левски"

Старши треньорът на сините призова държавата да помага на всички клубове, а не само на някои

Новият старши треньор на Левски Станимир Стоилов призна, че трансферът на Хосе Кордоба може да се счита за сигурен. 20-годишният панамец ще бъде второто ново попълнение при "сините" след идването на Стоилов, а бившият национален селекционер заяви, че се надява в клуба да дойдат още двама играчи, предаде БТА.

"Част от документите за Кордоба са подписани и остават дребни детайли с парагвайския клуб, които трябва да се изчистят. Надявам се, че до края на деня всичко ще е приключило. Разбрали сме се и с Етър. Имаме още една цел. Надяваме се Драган да се върне в Левски утре. Целта в селекцията беше да наблегнем на млади футболисти. Не можем да от четирима футболисти да вземем четирима млади. Все пак съм доволен, че взехме Кордоба - той е млад футболист, Митко Костадинов също. Засега се движим в нашите възможности. Не можем да се надскачаме", каза Стоилов.
"Симеон Славчев не може да намери решение и споразумение с клуба за прекратяване на договора. Той има финансови претенции към Левски", каза още треньорът, без да навлиза в подробности.
Стоилов призова и държавата да помогне на най-популярните клубове в България - Левски и ЦСКА.
"Футболът е най-популярният спорт в света и държавата правилно и нормално обръща внимание на определени градове. Надявам се за всички да бъде еднакво. Левски е един от малкото клубове на този етап, който не е получил средства за подобрение на базата. Същото важи и за ЦСКА. Радостен съм, че в Пловдив двата клуба и в Кърджали получиха финансиране. В Разград също получиха пари за стадион. Радвам се и го адмирирам. Никого не обвинявам. Но държавата трябва да намери начин да помогне на Левски и ЦСКА, това са двата най-популярни клуба. Левски преди 13 години, още по мое време, инвестира милион и половина лева в терена. Ние също трябва да получим финансиране и то по най-бързия начин. Имам един прекрасен сектор, който обаче тече и капе. Затова държавата трябва да помогне по най-бързия начин. Това трябва да бъде приоритет за всяко правителство и да се помага на всички по един и същ начин", завърши той.

Подобни статии