Мъск прави Джурасик парк

Фирма на милиардера вече чипира прасе

Снимка: Ню Йорк Пост Съоснователят на „Нюралинк“ Макс Ходак (на малката снимка) твърди, че може да направят Джурасик парк, ако искат.

Съоснователят на фирмата на милиардера Илон Мъск „Нюралинк“ заяви, че те имат технологията да изградят реална версия на „Джурасик парк“, предаде в. „Ню Йорк пост“.

„Ние вероятно бихме могли да изградим Джурасик парк, ако искахме – писа в Туитър Макс Ходак. - Няма да са генетично автентични динозаври, но (емоджи на свиване на рамене). Може би 15 години отглеждане – инженерство, за да получим суперекзотични нови видове“.

Ходак не поясни как неговата невротехнологична компания може да съживи отдавна измрелите праисторически зверове, но по-късно защити идеята си, като заяви, че тя може да увеличи биоразнообразието. „Биоразнообразието (което намалява нестабилността) определено е нещо ценно, опазването е важно и има смисъл – писа Ходак. - Но защо да спираме тук? Защо да не се опитаме нарочно да генерираме новаторско разнообразие?“.

Но във филма „Джурасик парк“ от 1993 г., който се базира на бестселъра на писателя Майкъл Крайтън от 1990 г., научният план се проваля, припомни „Ню Йорк пост“. Палеонтолози, обикалящи остров с генетично възкресени динозаври, се озовават насред огромни проблеми с размера на Тиранозавър Рекс, когато чудовищата се освобождават и започват да преследват хората. Лентата стана рекордьор по приходи в годината, когато бе премиерата й. В една запомняща се сцена героят Рей Арнолд, изигран от Самюъл Л. Джаксън, извиква: „Дръжте си задниците!“, докато включва авариралата система за сигурност на „Джурасик парк“.

Миналото лято „Нюралинк“ представи работещ прототип на уред, който ще се имплантира в мозъка. Създателите на фирмата вярват, че с него може да се лекува всичко – от слепота до парализа. Самият Мъск, който е на второ място по богатство в света според сп. „Форбс“, показа ранна версия на уреда, която той имплантира в едно прасе. По-късно той заяви, че изпитания върху хора може да започнат още през тази година.

Подобни статии