На 69 години си отиде синът на Тодор Живков - Владимир Живков

На 69 години почина синът на бившия генерален секретар на ЦК на БКП, министър- председател на НРБ и първи председател на държавния съвет Тодор Живков – Владимир. В последните години той се пазеше в сянка от прожекторите и караше старините си скромно. Както е популярно напоследък, веднага след новината за кончината му се появиха писания, че е загинал от усложнения, получени след прекаран коронавирус.

Владимир Живков има два брака. Първият е с красавицата Маруся Мирчевска, в която поне в началото е лудо влюбен. На сватбата им кумува министърът на културата Георги Йорданов със съпругата си. От този брак е техният син Тодор Живков-джуниър. След развода Владимир Живков се жени за Валя, с която имат дъщеря - Елизабет.

Синът му от първия брак, роден на 10 ноември 1979 г., е известен като Тед Влад Живков.След развода на родителите си той отначало живее с баща си. През 1990 г. Маруся заминава за Лос Анджелис, като впоследствие взима със себе си и сина си. Там тя основава благотворителна фондация (Фондация на универсалната майка) и има малка фирма за разпространение на детски филми. Според медии преподава кинорежисура в Университета на Южна Калифорния, член е на Съюза на писателите в САЩ и пише рецензии в такива специализирани издания, като “Америкън синематографър магазин”, “Ритън бай” и др.

Подобни статии