На гражданина Методи (Андреев) са му криви държавата и Делян Пеевски

Агент Сашо от ДС се представя за „човек от народа“ в сайта на агент Академик от ДС

Photo: БГНЕС Бившият депутат и бивш шеф на Кочисията по досиетата Методи Андреев реши, че държавата е кофти нещо и трябва да се разруши, за да се построи на нейно място нова.

Жабешкият сайт, спонсориран от банкера беглец Цветан Василев, е образцова клоака. Канал за оттичане на всякакви нечистотии. Всеки изпаднал политик, който не може да си намери партия и всеки доносник на бившата Държавна сигурност е добре дошъл да се оттече там. Условието е само едно – да оплюе на всяка цена депутата от ДПС Делян Пеевски. При това, уж правейки се на борец срещу управляващите, при все че той е народен представител от опозиционна партия.

За махмурлийското интервю с бившия депутат от ГЕРБ и бивш председател на Комисията по досиетата Методи Андреев съдържателят на клоаката агент Академик се е доверил на дебютантка с американско име. Дръжката на микрофона в случая е „студент по журналистика, ходещ облак позитивизъм, самоук китарист, любител готвач. Трите думи, които ме описват: мечтател, нестандартно, душа. Слушам много музика, пея под душа, въпреки че не мога, усмихвам се на непознати понякога.“

На фона на този сериозен журналистически профил не може да не се отчете, че са й дали трудната задача да интервюира дълбоко безсмислен и трудно формулиращ думите си човек като Методи Андреев.

Крайно нелепо е персонаж, който години наред е получавал заплата от джоба на данъкоплатците, сега, когато е изпаднал от хранилката, да апелира държавността да бъде блокирана и разрушена. Но Методи Андреев отдавна е доказал безпринципността си, а интервюиращата изобщо не се сеща да му зададе въпроса – кога се сети, че трябва да е враг на държавата и защо не появи същата гражданска доблест по времето, когато гледаше днешните управляващи като пудел и махаше щастливо с опашка, докато го хранеха от ръка. Неслучайно собственикът на сайта е допуснал този враг на държавата да бъде представен не като бивш държавен служител, а като обикновен гражданин с две имена. Малката мечтателка, която го интервюира обаче не помни кой е той и не задава неудобни въпроси. Само това, което са й казали да го пита. И за затвърждаване задава един и същ въпрос, леко преформатиран, цели два пъти.

Малка Джесика, можеш да продължиш да си тананикаш под душа. Ако продължиш да задаваш правилните въпроси, може да се намърдаш и в редакционното каре на "Фрогнюз" – там няма голяма навалица от професионалистки, така че ще си сред сродни души. А ако имаш късмет, може да ти дадат да интервюираш и топ доносника и дежурен гост анализатор в сайта, по-опитен даже и от Академик. С агент Сашо – Илиян Василев, ще ти е лесно. Рано сутринта той се отбеляза като „човек от народа“ във Фейсбук, а минути след това вече грееше в сайта на агент Академик. На него даже не се налага да му се задават въпроси. Изтропва си мнението в кафеникаво-зеленикаво-жълтеникав нюанс и хигиенистките в сайта го поднасят на читателите си, увито в листо. Ако си представяш така журналистическото си бъдеще, на добър час. Иначе е хубаво, че пееш под душа. Доносниците от ДС пеят само в определен формат на шоуто. Срещу пари в брой от една рухнала финансова пирамида.

Още по темата: Фалшиви новини

Подобни статии