На конгреса на БФС - само със сертификат или PCR

Конгресът на БФС на 12 октомври може да се проведе, при положение че делегати и гости имат сертификат за ваксинация или прекаран коронавирус, или отрицателен PCR, направен минимум 72 часа преди събитието, пише 24 часа. При това положение отпадат всички ограничения, предвидени в заповедта на министъра на здравеопазването за не повече от 30 човека при подобно събитие.

За конгреса от футболната ни централа трябва да информира задължително столичната РЗИ, която ще изпрати проверка в зала 1 на НДК. При положение че бъдат открити хора без сертификат и тест, то съюзът е заплашен от глоба.

Крайният срок за издигане на кандидатури за президент е 27 септември според устава на футболния съюз. Това трябва да стане до 17 часа или края на работното време.

До момента единствената издигната официално кандидатура е на Димитър Бербатов, който бе подкрепен от елитните ЦСКА, “Пирин” и “Берое”. Очаква се кандидатурата на Борислав Михайлов да бъде издигната от сегашния Изпълком на БФС, като да бъде подкрепена от “Славия” и други отбори.

Подобни статии