Над 760 свободни работни места са представили работодатели на трудовите борси през септември

Общо 765 свободни работни места са представили 162 работодатели по време на 21 трудови борси, организирани през септември от териториалните офиси на Агенцията по заетостта в редица градове в страната. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Повече от 1100 търсещи работа са проявили интерес към срещите с представителите на бизнеса и са се запознали на място с условията и изискванията за конкретните длъжности.
Общо 16 от проведените през месеца събития са били общи трудови борси, в които са се включили 120 работодатели и 910 търсещи работа. Обявени са над 600 свободни работни места за учители, инженери, счетоводители, технически сътрудници, кредитни консултанти, деловодители, екскурзоводи, готвачи, сервитьори, шофьори, eлектромонтьори, монтажници, машинни оператори, кранисти, миньори и много други.
Пет специализирани младежки трудови борси са привлекли интереса на над 200 търсещи работа млади хора. В срещите са се включили 42 работодатели, които са обявили повече от 160 свободни работни места за готвачи, камериери, охранители, шивачи, ветеринарни специалисти, управители в транспорта, шофьори, машинни оператори, заварчици, кредитни консултанти, инженери, конструктори, химици и др.
На част от събитията са присъствали също представители на местните военни окръжия, които са информирали заинтересованите посетители за предстоящите конкурси за заемане на свободни длъжности в съответните военни формирования.

Подобни статии

 • Кристалина Георгиева: Планетата е изправена пред нарастваща

  Кристалина Георгиева: Планетата е изправена пред нарастваща "дигитална Берлинска стена"

  Планетата е изправена пред нарастваща "дигитална Берлинска стена" между географските райони, която може да окаже негативно влияние върху крехкото икономическо възстановяване, предупреди управляващият директор на Международния валутен фонд /МВФ/ Кристалина Георгиева по време на форум на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/, предаде Франс прес.

  111
 • Ердоган насочва Турция към нов икономически модел по примера на Китай

  Ердоган насочва Турция към нов икономически модел по примера на Китай

  Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че Турция поема по пътя на нов модел на икономическа политика, базирана на ниски лихвени проценти, и се ориентира към стратегия за растеж, основана на инвестиции, заетост и производство. Новият икономически модел бе представен на фона на непрекъснатото обезценяване на турската лира, която от началото на годината е изгубила над 40 процента от стойността си, и нарастващата инфлация, която през ноември достигна 21,31 процента на годишна база.

  133
 • АИКБ предлага компенсацията за декември за високите цени на тока за бизнеса да стане 190 лева за мегаватчас

  АИКБ предлага компенсацията за декември за високите цени на тока за бизнеса да стане 190 лева за мегаватчас

  Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ предлага да се използва създаденият вече механизъм за компенсиране на високите цени на електроенергията, който важеше за месеците октомври и ноември, и той да важи и за декември. Председателят на АИКБ Васил Велев каза по време на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, че предвид повишената цена на тока компенсацията трябва да се увеличи до 3/4 от цената за ноември, което е 190 лева за мегаватчас.

  105