Надежда Йорданова от ДБ: Не е време за оставки, а за политическа отговорност

"Не е време за оставки, а за поемане на политическа отговорност". Това заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“ пред Нова нюз. Тя поясни, че подкрепя зеления сертификат, като уточни, че той не ограничава непропорционално свободите. По думите й за да бъдат защитени гражданите, се налага понякога да се ограничи личната свобода. Според нея обаче начинът, по който се приложила новата мярка, бил безобразен.

"Краткият период от заповедта до влизането в сила не е правилен. Когато се въвежда такава мярка, трябва да бъде огледана от всички страни", смята Йорданова.

Според нея е била необходима информационна кампания и време за въвеждане. "Намираме се в много сложна ситуация с COVID, заради несправяне на поредица от правителства. Настояваме за свикване на консултативен съвет от президента. Необходим е консенсус от всички политически сили", заяви тя.

Кандидат-депутатът припомни, че ДБ са настоявали за промяна на Закона за здравето с цел да има план за справяне с кризата с ясни срокове. "Най-големият проблем е, че няма никаква предвидимост, няма икономически мерки за подпомагане", коментира Йорданова. Тя смята, че е необходим период, в който ГЕРБ и ДПС да не са в управлението, защото това ще бъде здравословно.

Подобни статии