Наградиха смели хлапета, помогнали на обран

Три десетгодишни деца – Симеон Димитров, Евелин Викторов и Иван Ананиев от Радомир, бяха наградени от кмета на община Радомир Пламен Алексиев.

Четвъртокласниците от Начално училище “Архимандрит Зиновий” в Радомир са проявили гражданска съвест и бърза реакция, която се е оказала решаваща за оказване на медицинска помощ на пострадал възрастен човек, който е станал жертва на тежко криминално престъпление – грабеж, извършен на територията на община Радомир.
Учениците са се оказали в непосредствена близост до мястото на извършване на престъплението и незабавно и точно са подали сигнал за случилото се на телефон 112, предава Нова.
Именно това се е оказало решаващо за оказване на незабавна медицинска помощ на пострадалия възрастен човек. Извършителят на грабежа е установен и задържан още същия ден. Пламен Алексиев благодари на учениците за проявената смелост, доблест и проява на гражданска съвест, както и на родителите им за възпитанието, което са дали на своите деца.
Децата получиха от кмета на Радомир слушалки, тефтери, химикалки и значки със символите на общината и ФК “Струмска слава”, на които искрено се зарадваха. “Постъпката на учениците може да послужи за пример на останалите деца от община Радомир, както и на цялото общество”, категорични бяха от РУП – Радомир, и местната власт.

Подобни статии