Напук на пандемията: Къщите в Ню Орлиънс станаха карнавални платформи за Марди гра (СНИМКИ)

Снимка: meredithcorp.io

Заради пандемията от Ковид-19 традиционните шествия за Марди гра бяха отменени, но хората в Ню Орлиънс не се оставиха това да помрачи празника им и превърнаха къщите си в карнавални платформи, съобщи Би Би Си.

Лансиран беше и проект, който насърчава жителите на града да ангажират за украсата професионалисти, които преди пандемията работеха с месеци върху платформите.

Идеята за украсата на къщите е на Меган Джой Бордо, която я предлага в Туитър, след като кметът на Луизиана отменя парадите през ноември миналата година.

"Няма значение дали сте с нулев бюджет и използвате стари кашони или той е десетки хиляди долари и къщата ви е на ул. "Сейнт Чарлз". Искаме всички, които имат желание, да участват" - каза тя пред "Ню Йорк таймс".

Меган Джой Бордо е очаквала идеята й да подкрепят няколко приятели и съседи, но в началото на януари в проекта се включили 9000 души, някои от Великобритания и Австралия, предаде Асошиейтед прес.

Някои къщи са украсени в чест на музиканти, като Доли Партън или кларинетиста Пийт Фонтейн. Други са с фигури на клоуни или дракони.

Създадена е карта на къщите с карнавална украса в интернет и хората могат спокойно да ги разгледат от домовете си.

В предишни години парадите и партитата събираха повече от милион хора по улиците. Сега баровете с временно разрешение да продават храна за вкъщи са затворени още от петък, забранена е и продажбата на алкохол в картонени чаши. Улица Бърбън стрийт във Френския квартал е затворена за движение от рано сутринта. Хотелите са заети едва на една трета.

Ако мерките имат ефект, Марди гра тази година ще се различава рязко от миналогодишния, когато празненствата бяха обвинени за ранното начало на епидемията от Ковид-19 в Луизиана.

Подобни статии