Нарцис вдъхновява Близнака, азалия балансира Водолея

Според древната наука астрология всяка зодия има определени цветя, които я хармонизират, релаксират или й вдъхват сили за живот. Ето и китките, подходящи за подарък на празника Цветница.

Овните винаги са с рогата напред заради планетата Марс. Най-добре е на тях да им се подаряват рози, гераниум, тигрова лилия, мак, а вкъщи да отглеждат мушкато.

Телците са истински ценители на красивото заради Венера. Те се хармонизират от аромата на люляка, виолетки и маргаритки. Също така трендафил.

Близнаците вечно бързат. Спокойствие ще им донесе момината сълза и лавандулата, а хризантемите и нарцисът ще им вдъхнат креативност и кураж.

Раците се управляват от енергията на Луната. Подходящи астроцветя за тях са бяла роза, лотус, гераниум и жасмин.

Ако ще подарявате китка на Лъва, то най-хармонични за тях са гардения, далия и китайска роза, които стимулират творчеството и любовта. Както и божур, и слънчоглед.

Девите са в една енергийна вибрация с нарциса и хризантемата. Хортензии в бяло или розово тушират вътрешните им дилеми.

В случай че взимате букет за Везни, то нека да са рози, без значение от цвета. Тяхната планета Венера обича още орхидеята и фрезията, гарденията и гладиолата.

Кактусът, освен че пречиства въздуха, омекотява и хапливия нрав на Скорпионите. В категорията на букетите подходящи за тях са тигрови лилии, алени рози и бели гергини.

Екзотичното дърво джудже бонсай е в енергийната вибрация на огнения Стрелец. Но ако не ви се инвестира толкова, може да му подарите червена роза, карамфил или минзухар.

Козирогът е земен знак, който се управлява от Сатурн. В орбитата му са гербери и лилии. Саксийка с дебелец пък ще го пази от грешки в работата и от зли очи.

Водолеят винаги търси нови пътища, а цветовете на азалията го стимулират и балансират. Урановата му природа е в унисон още с орхидеи, стрелиция и трилиум.


Рибите са със сложна душевност. За тях се препоръчват невен, жасмин, люляк, водна лилия. А орхидеята ги пази от депресии.

Още по темата: зодии

Подобни статии